Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Drgający wkład lusterka

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Drgający wkład lusterka

Witam,
    mam problem z drgającym wkładem lusterka przy większych prędkościach - czy ma ktoś pomysł jak się z tym uporać.
    Czy tylko wymiana wchodzi w gre czu da się to jakoś podkleić?

A może na początek wyjmij wkład i obejrzyj go od drugiej strony. Być może coś się stało z mocowaniem i będzie można to podkleić. Na razie to może być wróżenie z fusów. Jak wyjmiesz wkład i nie będziesz widział przyczyny, ewentualnie znajdziesz przyczynę, ale nie będziesz miał pomysłu co z tym zrobić, to wrzuć fotki. Może wtedy ktoś podpowie coś sensownego.

Comment

Miałem to samo po obu stronach. Po obu stronach pomogła wymiana. Oczywiście nowy zamiennik. Gdy kupiłem używany oryginał problem nie ustąpił. Widocznie z biegiem czasu plastikowe elementy mocujące wkład w lusterku się deformują i nie trzymają.

Comment

Masz na myśli wymianę wkładu czy całego lusterka?

Co do wyjęcia, czy to jest skomplikowane? Mam złe wspomnienia z plastikami hondy, więc wolałbym nie robić tego na siłę

Comment

Jest absolutnie do wykonania dla każdego kto nie boi się jak lekko zatrzeszczy plastik. Demontaż masz opisanyu tutaj:
          https://www.civicforum.pl/showthread...5%BCu-IX-civic.
          Absolutnie bez jakiejkolwiek reklamy polecam wkład z linka:

Chodzi mi o kształt - jak widzisz jest w tym wkładzie taka plastikowa płetwa na zewnętrznej krawędzi lustra - jak w orginale

Oczywiście mowa o samym wkładzie a nie całym lusterku.
          Odradzam kupno używanego wkładu nawet w bardzo dobrym stanie. Sam tak przed kupnem podróbki zrobiłem i niestety okazało się że wkład drżał a ponadto grzanie zniknęło po dwóch miesiącach. Tak niestety bywa z używkami. Więc jeśli można dość tanio kupić coś co wygląda i zachowuje się jak orginał to chyba lepiej tak zrobić
          Last edited by ayrton; 25-04-2022, 17:46. Powód: uzupełnienie posta

Comment

Dzięki, w takim razie kupię to co wysłałeś - czy oryginał różni się od niego?

Jeszcze tylko powiedz proszę czy wkład trzeba czymś podważyć czy wystarczy pociągnąć jak na rysunku?

I czy jak lusterko jest podgrzewane to coś trzeba przygrzać czy to kable na wpinanie?
            Last edited by Andrzejhonda1; 25-04-2022, 20:42.

Comment

Wysłałem Ci linka do aukcji z wkładem który jest taki jak orginał. Różni się według mnie tylko tym że nie ma logo hondy.
              Do zdemontowania wystarczy tylko dłoń. Lusterko trzeba tak wyregulować żeby "patrzyło" na bok samochodu- na maxa. Potem należy w szczelinę włożyć dłoń i to jak najgłębiej, żeby nie chwytać za sam brzeg lustra tylko żeby siła rozkładała się na większą powierzchnię - wtedy jest mniejsze ryzyko że szkło pęknie.
              Co do podgrzewania - niczego absolutnie nie lutujesz. Wystarczy rozłączyć konektory damskie ze starego lusterka i podłączyć je do nowego. No chyba że jakimś cudem urwiesz przewód. To wtedy niestety trzeba lutować. Ale nie bój się, niczego nie urwiesz i sam zobaczysz że demontaż potrwa pięć sekund. Montaż może dziesięć

Comment

Dałeś radę wymienić?

Comment

Working...
                X