Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fotele Civic IX -> szmaciane / "skóra" / Type R

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Fotele Civic IX -> szmaciane / "skóra" / Type R

Interesuję mnie opinia osób które miały do czynienia z fotelami "Skórzanymi" czy z Typka.
    Czy warto dopłacić/zmienić na skórzane? jak się one mają w porównaniu ze szmacianymi ?
    Z tego co zauważyłem mamy regulację "boczków" jak i w pełnym zakresie lędźwi.

Pytam gdyż w poprzednim aucie miałem regulację lędźwi i obecnie tego mi trochę brakuję na dłuższej trasie.
    Zdaję sobie sprawę nad jakością skóry w Hondzie, bo podobnie było niestety w accordzie.

Teraz pytanie wydać 2k na pseudo skórę z lepszym zakresem regulacji, czy 4k na fotele z Typka?

Za komentarze/uwagi/ porównania z góry dziękuję.

Temat zaczął się stąd, więc załączam moją odpowiedź w temacie:

Forum dla posiadaczy Hondy Civic i nie tylko.
    ............................C I V I C
    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
    . .
    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Moim zdaniem, skórzane fotele w Honda Civic IX to jakaś ekoskóra - twarde jak beton, w dotyku jak plastik, po 15 tys km posiadają sporo zagniotek/zmarszczek na siedzisku. Mam porównanie do skóry w Audi i BMW z lat 2014-2021 i Honda z 2015 wypada słabo. Regulacja lędzwi i boczków jest jak najbardziej do polecenia - jednak żeby plecy nie bolały podczas dłuższych podróży to trzeba co jakiś czas np. 20 min poćwiczyć/powyginać trochę plecy podczas kierowania żeby utrzymać dobre ukrwienie i elastyczność stawów (tak samo z nogami) a po takich "ćwiczeniach" zmienić położenie podparcia lędźwiowego. Jak ktoś ma masaże w fotelach (w innych markach aut) też pomaga w ukrwieniu pleców. Polecam też co ok 2-3 godziny zatrzymać się, poćwiczyć plecy, dotlenić się, spuścić płyny :-)

Comment

To że skóra nie jest skórą w Hondzie to doskonale wiem, podobnie było w accordzie.
        Bardziej rozchodzi się czy ktoś ma bezpośrednie porównanie "szmaciaki" konta "pseudo skóry" w przypadku IX.

Comment

Working...
        X