Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Oświetlenie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Oświetlenie

Witam!
    Napiszcie mi do czego jest ta świecąca na niebiesko dioda między lampkami przy lusterku wstecznym?
    Z góry dzięki

Było gdzieś na forum,o ile pamiętam oświetla to to tunel środkowy, schowek podłokietnika.

Comment

A ja myślałem ze to od bluetooth

Comment

Na pewno nic nie oświetla, dioda umieszczona jest na górze pod dachem między dwoma świtełkami. A jeśli od bluetootha to po co świeci jak u mnie go nie ma?

Comment

Zamieszczone przez DS72 Zobacz posta
          Witam!
          Napiszcie mi do czego jest ta świecąca na niebiesko dioda między lampkami przy lusterku wstecznym?
          Z góry dzięki
          Poczytaj tutaj:

https://www.civicforum.pl/showthread...ighlight=dioda
          Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Wielkie dzięki PiotrekM, ale aż nie wierzę w to co przeczytałem, toć to szok

Comment

Jaki szok? Mnóstwo samochodów ma takie oświetlenie nastrojowe. Obecnie co raz częściej ambientowe. To jest taka pierwotna wersja

Comment

można się zdziwić, bo to widoczne jest wtedy gdy jest naprawdę ciemno, to nie jest oświetlenie, strumienia światła nie widać, po prostu świeci się tam "kropka" i w warunkach oświetlonego miasta można nie widzieć do czego to jest a co dopiero wiedzieć.
                Oświetlenie to dużo powiedziane, to jest led powodujący rozproszenie fali UV (bo tego promienia ani snopu oświetlającego nie widać) powstaje poświata która się załamuje na "chropowatości" paneli kokpitu, rozpraszająca się na powierzchniach plastikowych konsoli. Jeśli większość czasu jeździmy w oświetlonej okolicy gdzie niktórzy nawet światłem mijania nie załączają to jak ma się zorientować " do czego blue kropka". . Niektórzy 10 lat nie widzieli tego, ani nie wiedzieli.
                ..a i jeszcze jedna sprawa, jak wnętrze te chropowate plastiki są brudne zapuszczone, zmęczone to faktycznie nie odbijają promieni. Jak jest wnętrze czyste lśniące są te plastiki, to widać lepiej. No ale ciemno być musi.
                Last edited by rambo7; 28-10-2020, 14:08.
                Kierownik Działu Diesla

Comment

A kiedy się ona włącza? Na mijania, czy jak włączę mijania w dzień ona świeci? Podłączałem lusterko i widocznie coś odczepiłem i na obu nóżkach mam +12V...

Comment

Świeci jak włączymy światła przy dziennych nie świeci. A tak przy okazji, u mnie wnętrze lśni jak psu ..... na wiosne i z całym szacunkiem nawet w najciemniejszej ciemni najmniejszego rozproszenia światła jakoś nie mogę dostrzec. A wierzcie mi bardzo chcę.

Comment

Working...
                    X