Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaka jest rezerwa zbiornika paliwa?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Jaka jest rezerwa zbiornika paliwa?

Nie znalazłem takiego tematu w dziale IX- może trzeba przenieść,a być może coś się różni od VIII.
    Komputer pokazuje ze mam do przejechania 75 kilometrów,a wskazówka poziomu paliwa jest niebezpiecznie blisko zera-o grubość wskazówki.Przy takim wskazaniu poziomu paliwa w poprzednich autach to już się świeciła kontrolka rezerwy.Jak to jest u Was?

jak pokaze o km do przejechanie to jest cos okolo 7-8l paliwa.w baku jeżeli chodzi o Pb

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
    MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

Czy w taki wypadku jeśli będę jeździł dalej to nastąpi jakiś reset ustawień rezerwy?Oczywiście ze 10 litrami w kanistrze-o ile nie spowoduje to jakiś mechanicznych komplikacji.

Comment

Ale pytanie po co chcesz wyjeżdzać paliwo do końca i po co karnister wozić z paliwem? Pompa dostaje po dupie bo się nie chłodzi jak powinna. Teoretycznie nic nie powinno się stać. jak na pusty bak zalejesz paliwa, to nie diesel. Silnik poczuje Pb i powinien zaskoczyc i żaden reset nie powinien się zrobić. Komputer w samochodzie sam przelicza ile km powinieneś przejechać ale bierze pod uwagę określony dystans jaki przejechałeś i jak w tym czasie deptałeś w pedał gazu.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
        Last edited by Krokiew; 12-08-2020, 16:53.
        MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

Ostatnim razem komputer pokazywał że mogę jechać jeszcze 170 kilometrów i wyglądało że jest na te kilometry benzyny,a paliwa weszło około 42 litry,dziś widniało że mam 70 kilometrów do zrobienia w/g wskaźnika tak też wyglądało,a zalałem 40 litrów.Mniej niż ostatnio, choć wyglądało że więcej wejdzie.Przy 1/5 zbiornika pompa paliwa na pewno była chłodzona.Ale wolałbym wiedzieć ile jest paliwa kiedy zapali się rezerwa,jak też trochę przed tym -o szerokość strzałki.

Comment

Zbiornik w Civicu IX to 49-50 litrów. Przy około 7-8 litrach w baku zapala się rezerwa, pod warunkiem, że masz sprawny czujnik poziomu paliwa. Liczba kilometrów do przejechania nie określa precyzyjnie ilości paliwa. Jest to szacowany zasięg na podstawie ostatniego zużycia paliwa, czyli na trasie pokaże ci więcej, a w ruchu miejskim mniej.
            Jeżeli lubisz ryzyko, to u mnie po wyświetleniu zasięgu 0km przejechałem spokojnie 50km na ekspresówce i wlałem około 45-46 litrów paliwa
            Niemniej robisz to na własne ryzyko, bo pływak w baku może się zaciąć i będziesz miał błędne pomiary...

Comment

W tym konkretnym przypadku z ryzykiem mi nie po drodze.

Comment

Working...
              X