Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Touch Up Pencil - pomoc

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Touch Up Pencil - pomoc

Cześc Panowie.

Mój 5'latek niestety nabawił się paru kropek bez lakieru na masce.
    Zakupiłem w Hondzie TOUCH UP PENCIL.
    Zastanawia mnie punkt 6-7-8.
    Raczej należę do osób typu laik odnośnie karoserii i malowania.
    Proszę o poradę czy ja dobrze rozumuję, że moczę w wodzię tą gąbkę i przejeżdżam po pokrytym lakierze miejscu ?
    Będę wdzięczny za pomoc.

Inked20200709_194525_LI.jpg

Wydaje mi się, że jest to coś w rodzaju ścierniwa które służy do wyrównania powierzchni zaprawki lakierniczej. Czyli tak jak piszesz moczysz tą gąbkę i ścierasz nadmiar tak aby nie było wertepów.

Comment

Robiłem wg. instrukcji... jedna wielka porażka.. zmywa się w ten sposób cała zaprawka.. przynajmniej po tych 10min... najlepsza metoda - wykałaczka i delikatne punktowanie, tak żeby wypełnić ubytek. A potem jak już wyschnie to można sobie obrabiać jak się chce..
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
        Robiłem wg. instrukcji... jedna wielka porażka.. zmywa się w ten sposób cała zaprawka.. przynajmniej po tych 10min... najlepsza metoda - wykałaczka i delikatne punktowanie, tak żeby wypełnić ubytek. A potem jak już wyschnie to można sobie obrabiać jak się chce..
        Grzechu, czyli najpierw wykałaczką wrzuciłeś w ubytek basecoat i po wyschnieciu przejechałeś clearcoat ?
        Polerowałeś czymś to na końcu

Comment

Zamieszczone przez Rudachi83 Zobacz posta
          Grzechu, czyli najpierw wykałaczką wrzuciłeś w ubytek basecoat i po wyschnieciu przejechałeś clearcoat ?
          Polerowałeś czymś to na końcu
          Dokładnie tak. Tylko jedna warstewka bazy to za mało, po wyschnięciu "osiada" w tej "dziurze" odprysku i trzeba jeszcze raz położyć, a potem wszystko tak jak piszesz. Tak polerowałem.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

Working...
          X