Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pionowa listwa drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pionowa listwa drzwi

Nie wiem jak to się stało ale odstaje mi od góry pionowa czarna plastikowa listwa drzwi kierowcy. Odchylając ewidentnie ułamany jest jakiś zaczep górny. Tylko teraz czy wystarczy kupić samą listwę czy jakąś spinkę ?
    Ktoś miał podobną sytuację?
    Czy demontaż i montaż tej listwy to jakiś łatwy zabieg ?

Pokaz zdjecie o ktora listwe dokladnie Ci chodzi

Comment

Tam nie ma spinek Jest jedna nakrętka i dwa elementy mocujące. Najpewniej ułamany jest górny element mocujący, będący integralnym elementem listwy. Mam to samo. Wystarczyło podkleić mocną taśmą dwustronną. Co prawda kupiłem używkę ale do tej pory nie zmieniłem. Taśma trzyma.
      Tutaj masz link do aukcji takiej listwy. Z tym że inna strona. Ale jak jest mocowana można tam zobaczyć
      Last edited by ayrton; 05-05-2020, 19:42.

Comment

Jakbyś chciał nową listwę, to w ASO koszt ok 80zł. Kupowałem w tym roku.

Comment

Miałem to samo. Przy większych prędkościach brzęczała. W Ariesie zamówiłem z dostawą za pobraniem za niecałe 100zł.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

Comment

Tą listwę niestety bardzo łatwo "uwalić" przy wysiadaniu z samochodu. Jak jest mało miejsca to na ogół nie otwieramy szeroko drzwi i przy wysiadaniu przytulamy się do nich. Jak zamykamy drzwi, to bardzo łatwo wtedy zahaczyć o kurtkę i wyrwać zaczep listwy.

Comment

Z tym, że nagminnie urywana to fakt, ostatnio na serwisie dali mi taką gratis , twierdząc, że była urwana od strony kierowcy owszem była urwana ale od pasażera, która jest już drugą listwą. Po komplecie dwóch nowych, profilaktycznie przyklejone przy górnym mocowaniu klejem do szyb i trzyma.

Comment

Miałem to samo, zahaczyłem kurtka i urwałem gorne mocowanie listwy. Całe szczęście ulamana czesc trzymała się w zaczepue drzwi, wiec mogłem ja wyjąć i przy pomocy kleju dwu składnikowego przykleiłem ja ponownie. Po dokladniejszym przyglądnięciu sue budowy tych uchwytów okazało się, że zaczep trzyma się listwy na dwóch cienkich nóżkach.... czyli sa juz gotowe do urwania, w tym wypadku zrobiłem trochę więcej kleju i wysmarowałem nim od środka wszystkie te plastikowe haczyki, tak aby były bezpośrednio i na całej powierzchni połączone z całą listwa i nie uległy ponownemu ulamaniu. Ten sam zabieg, profilaktycznie zrobiłem również z drugiej strony.

Comment

W ASO około 70 zł, wymienili gratis.

Wysłane z mojego Pixel 4a przy użyciu Tapatalka

Comment

Również temat przerabiałem, część kupiona w ASO, wymiana to jakieś 5 min.

Comment

Witam, podobny temat ale listwa nie trzyma od dołu... Jestem w stanie wysunąć całą listwę do góry i mam element w ręku, wygląda to tak jakby brakowało śruby na dole, zaczepy nieurwane.
                      Śrubę się wkręca gdzieś od wnętrza auta? Chcę to zrobić w weekend bo w poniedziałek ruszam w trasę i boję się, że listwa zostanie gdzieś na autostradzie...
                      Taśma dwustronna niestety nie pomogła bo pod spodem jest przestrzeń pomiędzy listwą a blachą. Listwa na lewych tylnych drzwiach. Z góry dziękuję za pomoc!

Comment

Listwa trzyma się na jednej śrubce na jej samym dole. Taka malutka krótka na śrubokręt gwiazdkowy, a dalej to już na zasadzie wsunięcia. Jak zdemontujesz zepsutą powiedzmy to zorientujesz się o co chodzi.

Comment

Working...
                        X