Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czyszczenie odpływów Civic IX

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czyszczenie odpływów Civic IX

Nie znalazłem wątku, ale mogłem coś przegapić. Czy ktoś wie jak wyczyścić odpływy wody z szyby w civicu IX? Zdaje się , że mam przytkane odpływy i pojawiła mi się woda pod nogami kierowcy i pasażera. Tragedii nie ma ale lubię mieć wszystko ok.

https://www.youtube.com/watch?v=r8X_gLsIHvI znalazłem filmik jak zdjąć podszybie, może się komuś przyda.

Comment

Takie przypomnienie, aby nie było niespodzianek. Pamiętajmy o wyczyszczeniu odpływów w podszybiu, znajdują się one na bokach, na pionowych ścianach nadkola, są to takie gumowe klapki.Nastepnie odpływ wody z klimatyzacji, taka gumowa rurka. Nie zapomnijcie również o odpływie z wnęki korka paliwa. Ta mała dziura musi być czysta i drożna, aby nie zalało nam bagażnika i wykładziny w środku auta.Sa tez odpływy z drzwi w ich dolnej części ukryte pod tymi szerokimi uszczelkami, najlepiej je ściągnąć i wymyć wszystko po czym zamontować.

Pierwszy post dodajemy w dziale przywitań. Regulamin pkt 2.
      Last edited by Paluch; 09-05-2021, 13:10.

Comment

Witam. Zauważyłem dzisiaj po myciu samochodu,że woda kapie do komory silnika z podszybia. Kapie przez uszczelkę na łączeniu blach. Czy to normalne czy może kanały odpływowe się przytkały albo uszczelka sparciała.
        Last edited by Maro1973; 31-10-2022, 19:00.

Comment

Hej.
          W którym miejscu są te „ gumowe klapki” ( odpływy )bo patrzę i szukam i znaleźć nie mogę.
          Może macie jakieś zdjęcie tego dokładnie.
          Pozdrawiam

Comment

Working...
          X