Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fotele przednie - też tam coś czujecie ?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Fotele przednie - też tam coś czujecie ?

Cześć,

dzisiaj podczas jazdy musialem mocniej zahamowac i poczulem jak w fotelu coś jakby sie przemieściło, delikatnie napierajac na moje plecy.

Czy mieliście kiedyś podobne odczucie na fotelu kierowcy/pasażera ? Jak potem na postoju zacząłem macać ten fotel, to ogolnie z tyłu też daje wyczuć się "górkę" - nie mam pojecia co to i czy to tylko u mnie sa takie objawy także prosze o pomoc.
    Martwie się, że to może być coś nie tak z fotelem np. po wystrzale poduszki.

Ktos juz o tym pisał. W poszyciu fotela przemieszcza sie drut ktory idzie w poprzek oparcia i on powoduje takie stuknięcie w plecy.
    4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
    Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

u mnie w fotelu kierowcy ciągle coś w oparciu przeskakuje, już rozpinałem fotel i zaglądałem i przeskakują te druty w mocowaniach, nie mam na to pomysłu. Poza tym fotel trzeszczy jak się mocniej opierać tzn gąbki ocierają się o rame rurową fotela i wydają taki odgłos.

Comment

U mnie też coś delikatnie czasami strzela w fotelu kierowcy. Uznałem to za cechę fotela - auto budżetowe to i fotel budżetowy...

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
          Ktos juz o tym pisał. W poszyciu fotela przemieszcza sie drut ktory idzie w poprzek oparcia i on powoduje takie stuknięcie w plecy.
          było o tym w tym wątku:
          Jak jeżdżę autem w róznych momentach, zwąłszcza przy ruszaniu lub hamowaniu odczuwam jakby w moim fotelu kierowcy coś "goniło". Nie wiem czy poluzował się jakiś element czy coś urwało, ale jak utwarłem zamek z tyłu fotela to nic nie znalazłem. Czy ktoś wie co to może być?

pozdrawiam

Comment

Ok, dzięki wszystkim za o odpowiedzi, więc to po prostu norma... szkoda, trochę uczucie jak by się siedziało na starej wersalce a nie w 5 letnim aucie.

Comment

no niestety te fotele takie są, ja mam z 2014roku od nowego (na liczniku 45tyś) a fotelu kierowcy sprężyny skaczą jak w babcinej wersalce

Comment

A w poliftowych wersjach też tak jest ? Poszycie foteli wymienili, Może też coś zrobili z sama konstrukcja ?

Comment

Ja mam polifta i coś stuka i sprężynuje w fotelu pasażera, ale tylko jak fotel jest pusty. Dla sprawdzenia można stojąc na światłach uderzyć dynamicznie w oparcie fotela pasażer a usłyszycie odbijający się pręt... Coraz bardziej mnie to irytuje! Musze coś z tym zrobić albo ciągle wozić ze sobą żonę... Nawet swoją byleby tylko było cicho!

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Comment

W poliftach fotel kierowcy też "uderza" czymś w plecy - TTTM :/

Comment

w polifcie tylko szmate poszycia zmienili chyba

Comment

4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                        Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Witam
                          Czy objawy o których opisujące tyczy się tylu fotela ?
                          U mnie od jakiegoś czasu w fotelu kierowcy słyszę sprężynę jak się opieram ... dolna część fotela (wypukla na odcinku ledzwiowym) jak naciskam plecami albo ręka (naciskam nie tyl fotela Ale przednia część gdzie się opieram) w dolna część oparcia to słyszę odgłos sprężyny ... jak na kanapie starej ... ktoś miał taki defekt ? Zaczyna to irytować jakiś lekko mocniejszy manewr na drodze A ja słyszę odgłos sprężyny na plecach... auto 2015 lolift 60 k. Przebiegu A odgłosy gorsze niż w moim poprzednim civic z 96 r.... jeżeli ktoś coś podobnego miał to co radzi ?
                          Last edited by Marvin22b; 23-12-2019, 15:37.

Comment

Masz to samo co w powyższym filmiku.

Nie porównuj starego Civic'a do nowego , stara dobra motoryzacja to już przeszłość. Jedynym pocieszeniem może być to że w X gen jest jeszcze gorzej
                            Last edited by piter77; 23-12-2019, 16:02.

Comment

Zamieszczone przez Marvin22b Zobacz posta
                              ktoś miał taki defekt ?
                              Potwierdzam, też mam. Przy wymianie podszycia fotela prosiłem ASO o naprawę. Pomogło na 2 lata. Teraz znowu wraca ta przypadłość :/

Comment

Working...
                              X