Zaczęły się mokre dni i po deszczu przy otwarciu klapy bagażnika leci woda z jej dolnej krawędzi. Nie powiem, trochę mnie to denerwuje, bo coraz zimniej. Czy u was jest tak samo, czy to tylko przypadłość mojego egzemplarza?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Woda kapiąca z tylnej klapy tourera
Collapse
X
-
W klapie z tego co pamiętam to sa otwory w dolnej krawędzi wlaśnie po to żeby woda leciała. Niestety sa takie prawa fizyki i ich nie zmienisz ze woda z góry na dół spływa. Mnie to jedynie co irytuje to ze zawsze po umyciu samochodu i po przejechaniu z myjni na miejsce parkingowe to z tych otworów zawsze jeszcze jakiś syf wypłynie.
Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
-
Zamieszczone przez Sanfran Zobacz postaZaczęły się mokre dni i po deszczu przy otwarciu klapy bagażnika leci woda z jej dolnej krawędzi. Nie powiem, trochę mnie to denerwuje, bo coraz zimniej. Czy u was jest tak samo, czy to tylko przypadłość mojego egzemplarza?. Tak samo miałem w 8 gen HB. Nauczony doświadczeniem odczekuję chwilę po otwarciu klapy zanim zacznę pakować / rozładowywać bagażnik.
Comment
-
-
Zamieszczone przez Sanfran Zobacz postaZaczęły się mokre dni i po deszczu przy otwarciu klapy bagażnika leci woda z jej dolnej krawędzi. Nie powiem, trochę mnie to denerwuje, bo coraz zimniej. Czy u was jest tak samo, czy to tylko przypadłość mojego egzemplarza?
Comment
-
Zamieszczone przez bonito Zobacz postaWoda kapiąca w dół jest niestety wspólną przypadłością wszystkich pojazdów użytkowanych na Ziemi (grawitacja). Gdybyś używał auta w kosmosie leciałaby w różnych kierunkach
Dobra, jeden obrazek warty tysiącu słów.
5A34D553-4BDD-4B73-945A-A640DD1174A8.jpg
Wiem, że są otwory (w kółeczkach) aby woda odpływała; ale u mnie po otwarciu klapy woda uchodzi tam gdzie jest pokazane strzałką, na łączeniu blachy z plastikiem. Zastanawiam się czy jakoś tego nie uszczelnić.
Comment
-
Honda to zrąbała.
Jedynym zabezpieczeniem jest tam kawałek taśmy, jak ona puści woda wlatuje w łączenie blach i niema bata ruda wyjdzie.
Postanowiłem tam zerknąć a tam takie kwiatki. no cóż właśnie walczę r-stop schnie.
Jk4zld.jpg
Warto tam zaglądnąć i nałożyć Wosk do podwozi.
A te białe spinki tragedia lepiej kupić od razu nowe ja tego nie zrobiłem ;/
Comment
Comment