Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podświetlenie bocznych drzwi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Podświetlenie bocznych drzwi

W prospektach reklamowych dla civica widzialem ze jest OEM wersja podwietlenia bocznych drzwi.
    Ciekawe czy istnieje nr oem tego zestawu

o tutaj widac, lekko niebieskawa poświata nad kieszenią :

honda-civic-mk9-uk-brochure-2013_37295567214_o.jpg
    Last edited by fetorman; 14-08-2018, 09:44.
    4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
    Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

nad kieszenią dolną w dzwiach jest takie wcięcie , które mogło by sugerować , że tam można jakąś podświetlana listwe upchać, ale ja nigdy nie widziałem aby nawet najwyższy model miał tam podświetlenie i nigdzie do dokupienia orginalnego poza podświetleniem na nogi nie widziałem.

Comment

Dlatego potrzebujemy kogos kto siedzi w ASO i moze poszperac w czeluściach

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

można by zastosować do tego podświetlenia takie coś, tylko do czegos w dzwiach trzeba by się wpiąć.

Comment

Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
          można by zastosować do tego podświetlenia takie coś, tylko do czegos w dzwiach trzeba by się wpiąć.

https://allegro.pl/el-wire-2m-swiatl...213988734.html
          Do elektrycznych szyb. Jest stałe napięcie póki stacyjka włączona.

Comment

troche z tym zabawy by było, zdjąć całą tapicerkę, odłaczyc cięgna dzwi, rozbebeszyć kable, potem mocowanie tego światłowodu, wiercenie otworu na kabel w tym wcięciu nad kieszenią w dzwiach, jak przyglądałem sie stronie wewnętrznej tapicerki to tam plastiki zgrzewane na łączeniach są

tak wygląda okolica kieszeni dolnej od wewnątrz w dzwiach przednich

Schowek01.jpg

Comment

Mam takie podświetlenie w drzwiach plus niebieskie światełko nad konsolą środkową w moim aucie, Civic IX 2012 EX GT.

Comment

A co to za wersja GT? Czym się różni od Exe standardowego?

Comment

Zamieszczone przez reno99 Zobacz posta
                  Mam takie podświetlenie w drzwiach plus niebieskie światełko nad konsolą środkową w moim aucie, Civic IX 2012 EX GT.
                  nie widziałem takiej wersji u nas z podświetleniem w drzwiach, niebieskie światełko nad konsolą tak, możesz zrobić fotkę jak to wygląda, gdzie jest zamocowane to podświetlenie kieszeni w drzwiach? w tych wcięciach nad kieszenią?
                  Last edited by adam12; 21-08-2018, 20:35.

Comment

nie widziałem takiej wersji u nas z podświetleniem w drzwiach, niebieskie światełko nad konsolą tak, możesz zrobić fotkę jak to wygląda, gdzie jest zamocowane to podświetlenie kieszeni w drzwiach? w tych wcięciach nad kieszenią?
                    Podświetlenie drzwi i klamek było od zawsze w Executive. Inna sprawa, że prawie nikt takiej w PL nie kupował.

Comment

to podświetlenie kieszeni jest w tym miejscu?

3658018a4828b3d014aa2b516959.jpg

Comment

20180824_011933-01.jpg
                        Tak wygląda to podświetlenie, w nocy pewnie niewiele widać. Na weekendzie mogę zrobić przed zmierzchem jeśli potrzeba.

Generalnie to światełko coś tam podświetla na kieszeń, tak słabo jak i to środkowe ale jakiś zarys przedmiotów w schowku daje. Można bez niego żyć ale jak już jest to chyba wolałbym by było mocniejsze odrobinę.
                        Co do samodzielnego montażu sądzę że ElWire (chyba tak to się nazywa) można tanio u Aliego z expressu kupić i coś próbować. Sam mam zresztą 10m tego bo chcę zrobić taka obrysówke w koło podłogi i nad stopami ale wiecznie brak czasu.

Odnośnie wersji EX GT, to jest angielski 'executive' ze wszystkimi dodatkami, ksenon, keyless, szklany dach,automatyczne światła.

Comment

Zamieszczone przez reno99 Zobacz posta
                          Sam mam zresztą 10m tego bo chcę zrobić taka obrysówke w koło podłogi i nad stopami ale wiecznie brak czasu.
                          .
                          Gdzie planujesz się z tym podpiąć z zasilaniem ?

Comment

Sam jeszcze nie wiem co będzie prostsze, proste wpięcie na stałe zasilanie prosto od zapalniczki czy finezyjniej poprzez "option connector". Niestety jeszcze chwila mi zejdzie by to ruszyć, musiałbym podklejać się do progów, bo na wcisk za duże luzy czyli dobre dwa dni pracy i rozbierania plastików.

Comment

to podświetlenie kieszeni jest w tym miejscu?

[ATTACH=CONFIG]43461[/ATTACH]

yup to jest to miejsce

I pod postem bo juz nie moge edytowac, wycinek specyfikacji z przedlifta

Przechwytywanie.JPG
                              Last edited by Lukas; 04-09-2018, 13:01. Powód: Połączenie postów.

Comment

Working...
                              X