Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

szyby się rysują !

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• szyby się rysują !

co jest z tymi szybami ? wszędzie rysy.
    ja już boję się nawet myć ;-) a co dopiero używać wycieraczek
    Przednia, to już msakra, pod słońce to już szkoda gadać .
    Wszyscy macie takie delikatne ?
    ja mam rysy nawet na lusterkach zewnętrznych.
    Można to jakoś polerować ? bo w tym tempie to przednią nową będę musiał kupić

U siebie nie zauważyłem nadwrażliwości na zadrapania w porównaniu do innych samochodów. Pod tym względem standard. Jednak wystrzegam się całkowicie skrobania szyb zimą. Tylko płyn rozmrażający.
    Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
    Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

Zamieszczone przez Gunner Zobacz posta
      co jest z tymi szybami ? wszędzie rysy.
      ja już boję się nawet myć ;-) a co dopiero używać wycieraczek
      Przednia, to już msakra, pod słońce to już szkoda gadać .
      Wszyscy macie takie delikatne ?
      ja mam rysy nawet na lusterkach zewnętrznych.
      Można to jakoś polerować ? bo w tym tempie to przednią nową będę musiał kupić
      ja po 4 latach pod słońce mam strasznie zmasakrowaną , pełno rys (niestety skrobałem zimą) ale najlepsze rysy zafunowały wycieraczki, mam 2 długie rysy od wycieraczek przez całą przednią szybę prawie.

Comment

Nie skrobię, wycieraczek używam sporadycznie jak jest ulewa. Wtedy gwarancja, że nie podrapią się. Żadnej rysy.
        A tak na serio, to faktycznie używam wycieraczek jak już konkretniej pada, kilkanaście kropel na szybie mnie nie interesuje. Automat mam zawsze wyłączony; włączam, jak jest już opad ciągły. Nie dopuszczam do sytuacji, gdy wycieraczka może pojechać po suchym.
        Last edited by chromaticall; 22-06-2018, 22:30. Powód: dopisek

Comment

A szyba oryginalna?
          Bo jesli wymieniana to bywa ze sa gorszej jakosci

Comment

Polecam ceramikę na szybę i nie używacie prawie wcale wycieraczek, bardzo łatwo można to samemu nałożyć. A w ciągu roku używania też zauważyłem, że szyba jest bardzo delikatna...

Comment

Do czego ten świat zmierza? Nie używać wycieraczek bo się szyby rysują??? Producenci aut idą w niebezpieczną stronę dla użytkowników..

Comment

Working...
              X