Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Skrzypiący element wnętrza w rozgrzanym aucie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Skrzypiący element wnętrza w rozgrzanym aucie

Cześć,
    Przeszukałem inne wątki forum lecz niestety nie znalazłem odpowiedzi na kwestię, która aktualnie mnie trapi.
    Od momentu jak zrobiło się ciepło zauważyłem (a raczej usłyszałem), iż któryś z plastików w środku zaczął grać swoją melodię (tz. skrzypieć ) Jako że jestem wyczulony na takie dźwięki to zacząłem po kolei szukać co jest. Z tego co słychać to wydaję mi się, iż dźwięk pochodzi z okolicy Connecta/panelu klimy. Próbowałem już odszukać konkretne miejsce i zaaplikować trochę oleju silikonowego lecz narazie bez powodzenia. Ciekawostką jest, iż odgłos występuje tylko w rozgrzanym aucie (tz. po dłuższym postoju w np. w słońcu) i mija jak klima trochę schłodzi wnętrze. Czy może ktoś ma coś podobnego i udało się ustalić co działa mi nerwy ??

Przede wszystkim sprawdź spasowanie panelu ze środkowymi kratkami nawiewowymi. Obstawiam jego górną część stykającą się z deską rozdzielczą.

Comment

Jak ostatnio demontowałem panel klimy, to na wszystkich powierzchniach styku była naklejona taśma filcowa do wyciszenia dźwięków. Jeżeli nie demontowałeś panelu klimatyzacji, to tam powinno być wszystko ok.

Comment

Sprawdź w czasie jazdy osłonę czujników nad lusterkiem wstecznym. U mnie jak się rozgrzeje pojawiają się luzy w mocowaniu i potrafi wydać dźwięk...
        był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
        jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
        sigpic
        http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Dzięki za podpowiedzi, sprawdzę je po kolei - dziś dopiero wróciłem z wakacji

Comment

Odkopie temat. Zdemontowałem panel klimy w łyżwę ale niestety to nie z tych elementów dochodzi wkurzający dźwięk. Panel kratek też przepatrzyłem i popsikałem olejem silikonowym, również bez rezultatu. Pozostaje osłona czujników nad lusterkiem - demontowaliście ją może, podejrzewam, iż siedzi na zatrzaskach ale wolę zapytać

Comment

Working...
            X