Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

podczas zamykania tylna szyba samoczynnie wraca w dół

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• podczas zamykania tylna szyba samoczynnie wraca w dół

Panowie - zdiagnozowałem dziś problem, który jak mniemam wystąpił dziś po gruntownym myciu auta wewnątrz...
    Mianowicie:
    1. Przy próbie składania lusterek z kluczyka po zamknięciu auta i przytrzymaniu przycisku zamkniętej kłódki na kluczyku oprócz składania lusterek otwiera się również tylna szyba od strony pasażera - tylko i wyłącznie ta jedna.
    2. Drugi problem - przy próbie domknięcia tej szyby z przycisku w drzwiach szyba wędruje do góry, dobija do końca, po czym samoczynnie wraca w dół...
    Czy ktoś spotkał się z takim problemem/ domyśla się co się stało? Dostała się gdzieś wilgoć? Co na to poradzić? tylko ASO?

Unikaj pisania w tytule Watka słów "Pomocy" i "Problem" bo to zatyka i sabotuje nam wyszukiwarkę, tu nie ma innych tematów jak problemy i o pomoc. Jest kategoryczny zakaz tych słów w tytule tematu.
    Last edited by rambo7; 29-05-2018, 08:03. Powód: Temat zmieniłem. Regulamin pkt 5.

Zalałeś najwyraźniej. Całe szczęście mamy środek upalnego lata. Nie zdziwiłbym się gdyby jutro ustąpiło samo. Garaż czy ulica? Jak ulica to kiepsko. Jak garaż albo podwórko to zostaw pootwierane.

Comment

zastanawia mnie czy tam są jakieś czujniki przeciążeniowe? W amerykańskich filmach kiedyś było tak że szybą można było przytrzasnąć bandziorowi głowę w aucie, wydaje mi się że tak się nie da w dzisiejszych autach.
      Spróbuj postawić opór szybie gdy będzie w połowie gdy będziesz podnosił do góry, po prostu ją 2ma rękami przytrzymaj. zatrzyma się? czy zacznie automatycznie opuszczać?
      Moim zdaniem albo stycznik, albo krańcówka ma jakieś dziwne przeciążenie.
      Kierownik Działu Diesla

Comment

Nie zamknie się jeśli wyczuje opór Testowałem kiedyś
        Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

Tylko pytanie co się dzieje dalej jak wyczuje opór, czy idzie w dół, czy zatrzymuje się.. Chodź ten problem opisany przez kolegę związany jest bardziej z szalejącą elektroniką z jakiejś przyczyny... pytanie jakiej... ja bym na początek spróbował odłączyć na jakiś czas klemę akumulatora i wtedy zobaczyć czy to ustąpi czy nie..
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

na 100% dostała się tam wilgoć, bo samochód oddałem na dokładne mycie przedsprzedażne... rozmawiałem wczoraj z człowiekiem z firmy, która myła mi auto - nie ucieka od problemu... poradził mi póki co to samo koledzy co Wy - zostawienie na dobę, aby odparowało to co się tam dostało... Auto niestety stoi w garażu podziemnym, w związku z tym dzisiejsze upały tak do końca na niego nie podziałają... nie chciałem jednak wystawiać go na dwór po tym czyszczeniu, bo ptaki zrobiłyby przez cały dzień porządek z karoserią

Comment

Zamieszczone przez PeGie Zobacz posta
              Nie zamknie się jeśli wyczuje opór Testowałem kiedyś
              Głowę wsadzałeś i próbowałeś zrobić scenę z filmu kolegi Rambo?

Comment

Zamieszczone przez Daro31 Zobacz posta
                zostawienie na dobę, aby odparowało to co się tam dostało... Auto niestety stoi w garażu podziemnym,
                Postaw na zewnątrz na kilka godzin tymi drzwiami co masz problem zwróconymi do słońca.. 4h i powinno wszystko w środku się ugotować. Może ptaki nie zrobią kuku..
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                  Postaw na zewnątrz na kilka godzin tymi drzwiami co masz problem zwróconymi do słońca.. 4h i powinno wszystko w środku się ugotować. Może ptaki nie zrobią kuku..
                  jak nie pomoże dziś, jutro na pewno tak zrobię...

Comment

Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                    Głowę wsadzałeś i próbowałeś zrobić scenę z filmu kolegi Rambo?
                    Coś w ten deseń Szyba jak dobrze pamiętam cofa się po wyczuciu oporu
                    Moja Hanka: http://www.civicforum.pl/showthread....AS-Connect-%29

Comment

Panowie... już wszystko ok... co prawda jak poszedłem do garażu dziś wieczorem początkowo był nadal problem ale po kilku próbach podniesienia szyby z przycisku w drzwiach wszystko wróciło do normy... zapewne wilgoć odparowała wystarczająco, dodatkowo poruszając szybą usunąłem resztki wilgoci... temat do zamknięcia...

Comment

wiem, wiem - wątek stary jak świat, ale mnie się przytrafiło to samo, niedawno - więc, może komuś, kiedyś przyda się rozwiązanie, które ja znalazłem na YT i u mnie zadziałało w 100% od strzała (choć wszystkie inne w/w w tym wątku porady zawiodły).
                        Link do filmiku:

Comment

Working...
                        X