Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Maksymalna ładowność bagażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Maksymalna ładowność bagażnika

Jak w temacie... jaka jest maksymalna ładowność bagażnika (w kg), nie chodzi oczywiście o bagażnik dachowy. W necie z tego co widzę jest tylko pojemność w litrach. Z góry dzięki za info.

MOD: A gdzie przywitanie w odpowiednim dziale zgodnie z regulaminem forum? Proszę o zapoznanie się i wypełnienie punktu 2.
    Last edited by Lukas; 27-02-2018, 07:30. Powód: Regulamin punkt 2.

Nie wiem jak hatchback, tourer ma około 500 kg.

Chwilę pogooglałem i znalazłem taką stronę: https://www.car.info/en-se/honda/civ...-6648908/specs

Wygląda na to, że hatchback ma 474 kg (Cargo Capacity 474 kg).
    Z drugiej strony, masa samego auta ma wynosić 1180 kilo, a jego maksymalna ładowność (razem z pasażerami) - 1680 kg. Więc te 474 kilo to chyba trochę na wyrost.
    Last edited by maxredaktor; 26-02-2018, 21:33.

Comment

wg tej strony... https://www.car.info/en-se/honda/civ...ec-2015-363404
      to i nawet 507kg
      generalnie potrzebuję przewieźć ok 250kg w bagażniku.. i pytanie czy coś nie nawali od takiej wagi

Comment

A nie łatwiej zajrzeć do dowodu rejestracyjnego i zrobić prosty rachunek ? U mnie np. wychodzi 456kg.
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

Jeszcze nie wiozłem raczej wiecej niz 400 kg ale ten samochód mnie zadziwia swoją pojemnością. Dzisiaj przewiozlem 7 paczek gresu podlogowego i uwaga... Lodowke pelnowymiarowa 185 cm

Comment

Lodówka leżała czy samochód stał? Pytam, bo kiedyś lodówki na stojąco się woziło ze względu na chłodziwo, ale może te czasu już minęły

Comment

Ktos kiedys sie pytal o pojemności tourera to po złożeniu foteli wyszło ze można położyć przedmiot o dl około 2m( po przesunięciu fotela pasazera do przodu na maxa), wiec teoretycznie ograniczeniem jest otwór bagażnika. Wiec dla os o niskim wzroście( taki ja jestem ;D) tourer może służyć jako camper. haha....

bielik007 250 kg spokojnie przywieziesz z 4 pasażeram. Plus minus 100kg zapasu wystarczy. Potraktuj to tak jak byś miał po dziurawej polnej drodze przez las jechać.

Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka
              Last edited by Krokiew; 15-07-2018, 15:39.
              MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

A ja dodam ciekawostkę: jestem muzykiem, często wożę ze sobą sporawy klawisz, który kładę na podłodze za fotelami pierwszego rzędu. Wożę ten klawisz od wielu lat autami swoimi, pożyczonymi, zaprzyjaźnionymi - i Civic jest jednym z nielicznych, gdzie klawisz da się w ten sposób bezproblemowo wsadzić. Wchodzi dokładnie tak samo lekko jak do ogromnego Mondeo MK4, którym wcześniej jeździłem, duuuużo lżej niż np do Passatów B3 - B5, czy Avensisa gdzie musiałem delikatnie drzwi dociskać, bo brakowało kilkunastu milimetrów do luzu. Jak widzicie podaję tu auta klasy D. Bo do ŻADNEGO auta klasy C instrument mi nie wszedł na podłogę, zawsze musiałem składać kanapę i ładować przez bagażnik. Tak więc auta nasze wielkie są
                Last edited by chromaticall; 15-07-2018, 16:54.

Comment

Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                  Lodówka leżała czy samochód stał? Pytam, bo kiedyś lodówki na stojąco się woziło ze względu na chłodziwo, ale może te czasu już minęły
                  Lodówka oczywiscie leżała i aby weszła po szerokości musialem podłokietnik wykręcić, co na szczęście jest u nas banalnie proste. Teraz wożenie lodówek i pralek na stojąco to mit. Wlasnie popijam zimne piwko z tejże lodówki więc jestem żywym dowodem

Comment

Working...
                  X