Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Listwa lewego przedniego nadkola

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Listwa lewego przedniego nadkola

Gdzie takie coś kupić, prócz salonu oczywiście?

IMG_20180117_163704.jpg

Hondmar ma to u siebie. W każdym razie miał niedawno.

Comment

Niestety, nie ma

Comment

Temat trochę powiązany... Obdarłem trochę tylną listwę nadkola... Wygląda to tak jak niżej.. I teraz pytanie, czy da się to jakoś zniwelować, jakimiś środkami, polerką czy coś w tym stylu.. chociaż trochę, żeby mocno tak się nie rzucało w oczy ? Póki co nie chcę kupować nowej...

listwa.jpg
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

A próbowałeś jakim czernidłem do plastików? Ale nie kokpitsprajem? Ja mam podobne ślady ale nie od obtarcia tylko od wosku (źle zabezpieczyłem w zeszłym roku i wlazło konkretnie). Kupiłem jakiegoś "Oskara" K2, psikałem go i wcierałem kilka razy (przy każdym myciu i każdej okazji - pewnie z 6-7 razy) i właściwie nic wreszcie nie widać. Może i obcierkę da się jakoś zamaskować.

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
            Temat trochę powiązany... Obdarłem trochę tylną listwę nadkola... Wygląda to tak jak niżej.. I teraz pytanie, czy da się to jakoś zniwelować, jakimiś środkami, polerką czy coś w tym stylu.. chociaż trochę, żeby mocno tak się nie rzucało w oczy ? Póki co nie chcę kupować nowej...
            Opalarka powinna dać radę, w najgorszym wypadku zamaskować te rysy. Zerknij tu, kolega Thomas usuwał podobne rysy u siebie: https://www.civicforum.pl/showthread...075#post378075
            Trzeba uważać z temperatura podczas pracy żeby nie nadtopić struktury.

Comment

Ooo właśnie widziałem, że był taki temat, że ktoś to już robił... ale nie wiedziałem gdzie szukać, dzięki

Ps. Jak tą listwę się demontuje ? Po porostu ciągnąc za nią ? Trzeba coś tam rozpinać ?
              Last edited by Grzechu; 23-05-2018, 10:00.
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              Coś na temat olejów..

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                Ps. Jak tą listwę się demontuje ? Po porostu ciągnąc za nią ? Trzeba coś tam rozpinać ?
                Bardzo dobre pytanie: ciekawe jak tam ruda się czuje w tym miejscu. Za kilka lat może być strach to ruszyć

Comment

W mojej byłej Corsie też były takie plastikowe sierpy, jak ściągałem jeden po 10 latach, to niestety ale ruda już tam była i to w znacznych ilościach, generalnie moim zdaniem te plastikowe nakładki są do kitu, bo niestety ale są to miejsca gdzie ruda atakuje najpierw, a w ogóle tego nie widać..
                  Moja łódka Civic..
                  Mój "klekocik" Ceed..
                  Coś na temat olejów..

Comment

Należałoby raz na rok to zdemontować, umyć porządnie i zabezpieczyć czymś antykorozyjnym. Z tego co pamiętam w jakimś wpisie demontaż to nie jest wcale takie 5 minut

Comment

Tutaj jest - link

Moja

Comment

Cześć,

Przepraszam za odkopanie ale używałem opcji szukaj i to jest temat najbardziej powiązany jaki znalazłem.

Prawa tylna listwa nadkola, z jednej strony urwał się zaczep i tłuczę przy prędkości - 100km/h i więcej. Musze kupowac całkowicie nową listwe, czy wystarczy kupić spinki? Jeśli spinki, to też chciałbym poznać jakie bo jestem kompletnym laikiem.
                        Last edited by Ewok25; 24-09-2021, 18:07.

Comment

Witam. Poszukuję spinki listwy błotnika.

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Comment

Working...
                          X