Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Listwa lewego przedniego nadkola
Collapse
X
-
Temat trochę powiązany... Obdarłem trochę tylną listwę nadkola... Wygląda to tak jak niżej.. I teraz pytanie, czy da się to jakoś zniwelować, jakimiś środkami, polerką czy coś w tym stylu.. chociaż trochę, żeby mocno tak się nie rzucało w oczy ? Póki co nie chcę kupować nowej...
listwa.jpg
Comment
-
A próbowałeś jakim czernidłem do plastików? Ale nie kokpitsprajem? Ja mam podobne ślady ale nie od obtarcia tylko od wosku (źle zabezpieczyłem w zeszłym roku i wlazło konkretnie). Kupiłem jakiegoś "Oskara" K2, psikałem go i wcierałem kilka razy (przy każdym myciu i każdej okazji - pewnie z 6-7 razy) i właściwie nic wreszcie nie widać. Może i obcierkę da się jakoś zamaskować.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaTemat trochę powiązany... Obdarłem trochę tylną listwę nadkola... Wygląda to tak jak niżej.. I teraz pytanie, czy da się to jakoś zniwelować, jakimiś środkami, polerką czy coś w tym stylu.. chociaż trochę, żeby mocno tak się nie rzucało w oczy ? Póki co nie chcę kupować nowej...
Trzeba uważać z temperatura podczas pracy żeby nie nadtopić struktury.
Comment
-
Ooo właśnie widziałem, że był taki temat, że ktoś to już robił... ale nie wiedziałem gdzie szukać, dzięki
Ps. Jak tą listwę się demontuje ? Po porostu ciągnąc za nią ? Trzeba coś tam rozpinać ?Last edited by Grzechu; 23-05-2018, 10:00.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaPs. Jak tą listwę się demontuje ? Po porostu ciągnąc za nią ? Trzeba coś tam rozpinać ?
Comment
-
W mojej byłej Corsie też były takie plastikowe sierpy, jak ściągałem jeden po 10 latach, to niestety ale ruda już tam była i to w znacznych ilościach, generalnie moim zdaniem te plastikowe nakładki są do kitu, bo niestety ale są to miejsca gdzie ruda atakuje najpierw, a w ogóle tego nie widać..
Comment
-
Cześć,
Przepraszam za odkopanie ale używałem opcji szukaj i to jest temat najbardziej powiązany jaki znalazłem.
Prawa tylna listwa nadkola, z jednej strony urwał się zaczep i tłuczę przy prędkości - 100km/h i więcej. Musze kupowac całkowicie nową listwe, czy wystarczy kupić spinki? Jeśli spinki, to też chciałbym poznać jakie bo jestem kompletnym laikiem.Last edited by Ewok25; 24-09-2021, 18:07.
Comment
Comment