Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pokrowce Honda Civic Tourer IX Gen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Pokrowce Honda Civic Tourer IX Gen

Witam,

Odbieram za tydzień może dwa Honda Civic Tourer z salonu wersja sport.
    Tak się zastanawiam: zakładać czy nie zakładać pokrowców na siedzenia.
    Jeśli już zakładać to jakiej firmy polecacie - chodzi o dobre dostosowanie poduszek powietrznych.... Z jakiego materiału?
    Pokrowce założy ASO Honda więc nie będę się z tym bawił ja.

Czy fotele przód/tył w kombi są takie same jak w hatchback? Czy pokrowce z hatchback będą pasować do Tourer?

Podpowiedzcie, pomóżcie - z góry dziękuję

Hej,

Pokrowce to indywidualna sprawa, ja osobiście nie używam, być może ktoś kto używa coś poleci.

Natomiast co do:
    Zamieszczone przez przemyslaw1972 Zobacz posta
    Czy fotele przód/tył w kombi są takie same jak w hatchback? Czy pokrowce z hatchback będą pasować do Tourer?
    Są takie same.

Comment

Zamieszczone przez przemyslaw1972 Zobacz posta
      Tak się zastanawiam: zakładać czy nie zakładać pokrowców na siedzenia.
      Po co? żeby potem sprzedać z nowymi fotelami? Płacisz za to i używaj, po to jest auto.

Comment

Znajomy ma założone w volvo firmy pok-ter i jest zadowolony z nich, wybrał te z najdroższych i są bardzo podobne do foteli.
        Do naszego auta pasowałoby coś z tego
        Oferujemy w sprzedaży detalicznej i hurtowej pokrowce samochodowe oraz koszulki samochodowe. Pokrowce samochodowe i koszuleki. Wyprzedaż pokrowców. - Najlepsze pokrowce samochodowe w POLSCE.

Też się zastanawiam, bo fotel kierowcy przy około 60tyś wygląda kiepsko. Gwarancja mi minęła ale i tak jest za mało przetarty na uwzględnienie gwarancyjne.
        Autem bym chciał jeszcze trochę pojeździć bo mu dopiero 3 lata się skończyło, a to chyba jedna z niewielu rzeczy, które mi w nim przeszkadzają.

Comment

Kupiłem właśnie te pokrowce i niestety nie jestem zadowolony bo nie są dobrze pomierzone i przy próbie zakładania na tylne oparcie ,niestety nie dało się ich założyć ze względu na to że tam jest osłona czarna z płótna razem połączona z tylnim oparciem a przy próbie podwinięcia tego materiału okazało się że jest za krótkie połączenie tych dwóch części pokrowca o jakieś 10 cm. Mam nadzieję że uda się jakoś ten problem rozwiązać jak będę na urlopie a mieszkam niedaleko tej firmy co robi te pokrowce .
          moja zielona Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....nd-Green-Pearl

Comment

Zamieszczone przez Maciej66 Zobacz posta
            Kupiłem właśnie te pokrowce i niestety nie jestem zadowolony bo nie są dobrze pomierzone i przy próbie zakładania na tylne oparcie ,niestety nie dało się ich założyć ze względu na to że tam jest osłona czarna z płótna razem połączona z tylnim oparciem a przy próbie podwinięcia tego materiału okazało się że jest za krótkie połączenie tych dwóch części pokrowca o jakieś 10 cm. Mam nadzieję że uda się jakoś ten problem rozwiązać jak będę na urlopie a mieszkam niedaleko tej firmy co robi te pokrowce .
            Miejmy nadzieję, że firma się "machnęła" przez przypadek (każdemu może się zdarzyć) i dasz radę pokazując błąd uzyskać wartościowy towar oraz następne produkty będą właściwie wykonane. Chciałbym ewentualnie dokonać zakupu, ale oczywiście dobrze dopasowanych. Daj znać jakie są rezultaty ewentualnej interwencji w firmie.

pozdrowienia

Comment

Generalnie jeśli jest taka różnica (10cm) to wedle mojego prywatnego technika szwalniczego jest jedna z dwóch możliwości: wadliwy na maksa pomiar lub to niecjest do tego auta.
              Mimo wszystko nie wiem co trzeba robić, jakie mieć problemy zdrowotne (sam mam i co nieco wiem) by te fabryczne fotele poprzecierać.
              www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Zamieszczone przez Maciej66 Zobacz posta
                Mały update ,byłem w Polsce w sierpniu i podjechałem do tej firmy co robiła te pokrowce ,pokrowce zostały poprawione plus jeszcze nowa miara na podłokietnik i wszystko jest już tak jak trzeba plus parę zdjęć.IMG_0908(1)_FotoSketcher.jpg 26,9.jpg,IMG_0912(1)_FotoSketcher.jpg 26,9.jpg,IMG_0911(1)_FotoSketcher.jpg 26,9.jpg
                moja zielona Hanka http://www.civicforum.pl/showthread....nd-Green-Pearl

Comment

Podczas prania tapicerki zauważyłem, że przeciera się boczek fotelu kierowcy. W związku z tym jestem zmuszony kupić pokrowce (bo inaczej tapicerka się rozsypie). Czy ktoś ma może doświadczenia z innym producentem, niż ten w linku powyżej?
                  A jeżeli @Maciej66 jest jeszcze na forum, to może wypowie się jak z trwałością i funkcjonalnością jego pokrowców?

Comment

A czy nie lepiej kupić używany stołek i dać do tapicera żeby przeszył uszkodzoną część? Poniżej link do aukcji:

Sam tak kiedyś zrobiłem. Pokrowce jakie by nie były to nie da się ich naciągnąć żeby nie było fałd

Comment

Nie bardzo jest co przeszywać, bo materiał się rozłazi. Dobrą opcjąfaktycznie może być zakup używanego stołka, ale w takiej samej tapicerce.

Comment

Working...
                      X