Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

listwa przyszybowa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• listwa przyszybowa

Mam wgniotkę na listwie przyszybowej - tej czarnej (metal pokryty gumą) oddzielającej szybę drzwi lewych, tylnych od blachy drzwi.
    Orientuje się ktoś może, czy da się to naprawić bez wymiany listwy lub gdzie taką listwę można kupić.
    W necie nie znalazłem ofert sprzedaży, w ASO nowa kosztuje 380 zł, a używek z rozbitków nie sprzedają.
    Zdjęcie zamieściłem w dziale "Części-kupię".

Może rozwiązaniem Twojego problemu będą listwy a właściwie ich nakładki:

pozdrawiam

Comment

Zamieszczone przez norbert8888 Zobacz posta
      Może rozwiązaniem Twojego problemu będą listwy a właściwie ich nakładki:

pozdrawiam
      Dzięki za radę To chyba całe listwy, skąd Twoja opinia, że to nakładki ? Myślę, że do 5d z 2012r. też będą pasować.

Comment

Oczami wyobraźni próbowałem umiejscowić sobie te chromowane listwy w miejsce czarnych i mam obawy co do efektu wizualnego. Chyba nie wyglądałoby to zbyt dobrze. Wszystko dookoła czarne, klamki w kolorze nadwozie, a tu nagle chrom...
        Może ktoś ma takie, to chętnie zobaczyłbym efekt.

Comment

Jest na stronie Hondy pakiet chrom - ma to sens tylko z relingami srebrnymi i listwami. Sama linia okien będzie wyglądać dziwnie.
          c4.jpg

Comment

Jakby co to pod wskazanym wyżej adresem są dostępne również nakładki listew dolnych, jako uzupełnienie pakietu chrom.

Comment

Ja mam w Civic 5D same listwy chromowane przy szybach i wygląda w porządku.
              Mało tego, nie są oryginalne, te za kilkaset złotych, a kupione z allegro i zrobione podobnie. Też jest w porządku.

Comment

No to prosimy o fotkę.
                https://www.civicforum.pl/showthread...Metal-Metallic - może być w tym wątku

Comment

Zrobię za parę dni jak pogoda się poprawi przy okazji mycia auta

Comment

Zamieszczone przez Onkel Zobacz posta
                    Ja mam w Civic 5D same listwy chromowane przy szybach i wygląda w porządku.
                    Mało tego, nie są oryginalne, te za kilkaset złotych, a kupione z allegro i zrobione podobnie. Też jest w porządku.
                    A nie zostały Ci czasem oryginały ?

Comment

Nie miałem wcześniej listew chromowanych. Te z Hondy kosztują kilkaset złotych. Kupiłem tańsze na allegro, w zasadzie do taśma chromowana. Jak nie będzie już dobrze wyglądało to mam jej jeszcze kilka metrów.
                      Kupiłem też chromowane nakładki na klamki.

Zobaczysz na zdjęciu co i jak.

Comment

Zamieszczone przez Onkel Zobacz posta
                        Nie miałem wcześniej listew chromowanych. Te z Hondy kosztują kilkaset złotych. Kupiłem tańsze na allegro, w zasadzie do taśma chromowana. Jak nie będzie już dobrze wyglądało to mam jej jeszcze kilka metrów.
                        Kupiłem też chromowane nakładki na klamki.
                        Zobaczysz na zdjęciu co i jak.
                        Teraz rozumiem, bo wcześniej myślałem, że to całe listwy zamiast tych czarnych oryginalnych. Ty masz po prostu nakładki. Dlatego zadałem pytanie, czy masz oryginały, czyli czarne. Czyli czekamy na zdjęcia

Comment

Zdjęcia dodane :

Comment

W układzie ze srebrnymi klamkami oraz w wersji HB srebrne listwy są spoko.
                            Ja mam kombiaka i obawiam się, że nie będzie to dobrze wyglądało z czarnymi relingami, które dostałem w standardzie.

Comment

[QUOTE=Cojakco;360189]W układzie ze srebrnymi klamkami oraz w wersji HB srebrne listwy są spoko.
                              Mogą być pod warunkiem, że jest jeszcze coś srebrnego, tak jak klamki i listwa z dołu klapy bagażnika. U mnie nie ma nic srebrnego. Nawet felgi to mat aluminium.

Comment

Working...
                              X