Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Malowanie nadkoli - listw

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Malowanie nadkoli - listw

Hej, zastanawiam się nad pomalowania tym lista nad kołamiw kolor nadwozia. Czy ktoś z was już to robił?
    Poszukuję jakiś zdjęć (najlepiej kolor niebieski), no i zastanawiam się nad trwałością.

Z tego co oglądałem wątki z galerii to mi się to w oczy nie rzuciło.

Mowa o ix 5d przedlift

Opinie co o tym myślicie, też mile widziqne

Jak wytrzeźwiejesz to napisz czym chcesz malować

Comment

Wałkiem...

Znalazłem kilka zdjęć, na grafice w Google.
      Pozostaje kwestia trwałości

Comment

Byla taka edycja specjalna krotko przed koncem produkcji.
        Honda_SpecialEditions_2.jpg

Na civinfo.com jest troche ludzi, ktorzy malowali, ale tam wszyscy albo oddawali do Aso albo do lakiernika. Walkiem to raczej nie uzyskasz dobrego efektu. Raczej trzeba by pistoletem robic, po dorobieniu farby. No i na pewno przygotowac plastiki, zeby potem farba nie odlazla (co najmniej spe jalny podklad ).
        Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
        Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

Dobry lakiernik to zrobi. Pomysł jak najbardziej ciekawy. Ważne żeby Ci się podobało Akurat dla mnie podobają się te czarne plastikowe "sierpy" w kompozycji z kolorem mojego auta.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

Hej, dzięki za info, oczywiście że prace bym zlecił lakiernikowi. Z tym wałkiem to taka ironia była . Przerabiałem sobie na kompie fotkę swojego autka no i mi bardziej podobają się listwy w kolorze nadwozia. Jak dojdzie do realizacji to wrzucę foto i podzielę się spostrzeżeniami.

Jeśli ktoś widział efekt na żywo, chętnie przeczytam taka opinie.
            Last edited by Vantage; 26-03-2017, 13:32.

Comment

Cały problem polega w demontażu listw by nie połamać mocowań, spinki dostępne tylko w aso. Co do malowania to trzeba użyć podkładu do plastyków. Warto się pobawić bo efekt końcowy bajka !

Comment

Zamieszczone przez cezar Zobacz posta
                Cały problem polega w demontażu listw by nie połamać mocowań
                Nie jest aż tak źle, niedawno demontowałem u siebie tylny zderzak i musiałem też wypiąć te plastikowe nakładki. Opis tutaj.
                W Hondzie robiłem to po raz pierwszy i strat nie było. Nie musiałem też używać żadnych narzędzi akurat do tych listewek, wszystko rączkami

Sam pomysł pomalowania listew bardzo fajny, chociaż koszt może być nieprzewidywalny. Mechanicy i lakiernicy ostatnimi czasy poobrastali w piórka i nie chcą się bawić w takie duperele. Mogą dać cenę zaporową.
                Jeśli masz trochę doświadczenia w lakierowaniu podejdź do jakiejś lepszej mieszalni farb, podaj symbol koloru, nabiją Ci w spray farbę. Do tego dedykowany podkład do plastików i można jechać. Sam się zdziwiłem jakie fajne efekty można w ten sposób uzyskać, już tak ćwiczyłem. Mam w domu kompresor, pistolety i cały osprzęt do lakierowania, ale do takich małych rzeczy nie che mi się tego wszystkiego odpalać. Jadę do mieszalni i za 18 zł mam gotowca.
                Last edited by Elwizardos; 09-06-2017, 12:58.
                Pozdrawiam Czarodziej
                Mój Szogun

Comment

Comment

W tej wersji wychodził z malowanymi w kolor listwami

Comment

bravossi Dziękuję Ci bardzo
                      Dziwne że w ASO tego nie wiedzieli że była taka wersja limitowana.
                      Choć co też dziwne, sprawdzałem ów samochód po nr VIN telefonicznie w serwisie i też wychodzą szopki.
                      Sprzedający twierdzi że to wersja 1.6 i-DTEC Sport Navi SD z 2016 roku, a według VIN że wersja elegance z 2015 roku.
                      A na zdjęciach wygląda identycznie jak z artykułu który podesłałeś.
                      Last edited by Marcin986; 05-10-2020, 10:06.

Comment

Trudno sie do tego odnieść ....
                        Dosyć spory rozrzut - najprostsza sprawa - jakie sa daty na szybach?
                        I czy ma np nakładki aluminiowe na pedały?
                        Bo z tego co pamietam to miały je wersje executiv,lifestyle i sport - comfort i elegance nie.
                        Takich różnic jest sporo.
                        Ten x edition to trochę biały kruk,mogli nie wiedzieć
                        Last edited by bravossi; 05-10-2020, 10:03.

Comment

Nie byłem go oglądać bo jest w okolicach Konina, a to prawie 300 km ode mnie. Po zdjęciach widzę, że nie ma nakładek na pedały. Źle napisałem, wg vin to wersja elegance, a nie comfort

Comment

Wpis numer 8 - różnice między poszczególnymi wersjami
                            Broszury z opcjami w Civic EG i Ferio 92-95: https://www.civicforum.pl/zalaczniki/zaimportowane/2009/09/1659477660lUEkoi8zFunwkRV03Ubhl-1.jpg https://www.civicforum.pl/zalaczniki/zaimportowane/2009/09/1659477661lpzzmssBjIaEd605rCuBz-1.jpg https://www.civicforum.pl/zalaczniki/zaimportowane/2009/09/1659477662l6EjIcdE8q2AR52WufJmN-1.jpg https://www.civicforum.pl/zalaczniki/zaimportowane/2009/09/1659477670lHn5yEGgUU5ra1W4ECW1J-1.jpg
                            Last edited by bravossi; 05-10-2020, 10:28.

Comment

Były akcesoryjne nadkola ("sierpy") w różnych kolorach:

Genuine Honda parts at discounted prices. Buy online today or call us on 01524 68071. We will never be beaten on price for any genuine Honda car parts.

...więc może być tak przypadek.

Comment

Working...
                              X