Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wygłuszenie maski silnika 1.8

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wygłuszenie maski silnika 1.8

Witam serdecznie,

Chcialbym zapytać czy w modelach z 2012 r. było montowane wygłuszenie pod maską? Nawiasem mówiąc, pod maską koło akumulatora znalazłem ekologiczną izolację w postaci zdechłego szczura :-) Tak wypicowali auto do sprzedaży, a nie znaleźli wielkiego gryzonia.

Tak jest zamontowane, mam hondę z 2012.

Comment

Dziękuję za informację.

Orientujesz się może czy pomiędzy benzyną a dieslem jest różnica w tych wygłuszeniach?

Czy masz taką jak ta z linka poniżej?

Chciałbym zapytać jeszcze o jedną rzecz, czy na przedniej szybie masz symbol Hondy, czy nie? U mnie jest tylko marka "Pilkington" i rok produkcji (grudzień 2011).

Pozdrawiam serdecznie
      Last edited by QuoVadis; 21-01-2017, 16:53.

Comment

Podejdę jutro to sprawdzę. Teraz juz ciemno i nic nie widać.

Comment

Ok, dziękuję z góry za pomoc :-) A czy mógłbyś jeszcze powiedzieć, jak przełączyć wyświetlacz na spalanie średnie? Przeczytałem już wszystkie wątki, instrukcję, a nie mogę do tego dojść. Czyżby w modelu 2012 nie było takiej funkcji?

Comment

Wygłuszenie maski coś takiego jak na zdjęciu podałeś.
            Szyba ze znaczkiem "H" i marka Pilkington.

Comment

Mam pytanie.
              Od spodu klapy maski jest taka mata materiałowa ( o której pewnie jest właśnie mowa ).
              Dzisiaj nalewając płyn do spryskiwaczy zauważyłem, że najwyraźniej coś musiało mi wejść pod maskę, bo jest porozrywana trochę. Dwa tygodnie temu nie była, dlatego stąd moja teoria.

Czy powinno się ją wymienić?
              Czy Honda mi to zrobi na gwarancji czy będę musiał za to zapłacić?

Comment

Zwierzątko kuną zwane strasznie lubi dla zabawy pogryźć maty lub co gorsza kable i węże szczególnie w japończykach...
                Gwarancja takich uszkodzeń nie obejmuje. Większość polis AC też nie, a jak pogryzie kable to i kilka tys. czasami trzeba wyłożyć...
                Pozostaje Ci montaż jakiegoś dobrego odstraszacza elektronicznego i chemia np. Wurth. Są jeszcze teorie o psiej sierści i kostkach WC. Co kto lubi....
                był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                sigpic
                http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Zamieszczone przez Onkel Zobacz posta
                  Dzisiaj nalewając płyn do spryskiwaczy zauważyłem, że najwyraźniej coś musiało mi wejść pod maskę, bo jest porozrywana trochę. Dwa tygodnie temu nie była, dlatego stąd moja teoria.
                  Wiosna, temat kun jak bumerang. Z roku na rok coraz gorzej. Na forum już masa tematów. Podaję linki, nie ciągniemy już w tym wątku futrzarskiego problemu:

Suka kuna :kwasny: pogryzła mi antenę FM na dachu i to na samym czubku ...znalazła se suka miejsce :mad:... skąd wiem że to suka? ...no bo to suka jej blać - to oczywiste! :chmura:... jakie rady na takie kuna jej mać zwierzaki?! Ma ktoś jakieś patenty chemiczne, elektroniczne, wybuchowe, itd...? (na razie auto jedzie ale tylko czekam aż coś pod maską okaże się że pogryzione).

Mojego Civica zaatakowała kuna. Na szczęście nic poza wygłuszeniem maski nie ucierpiało. Kuna rozprawiła się z nim doszczętnie, tak że zostały mi z niego tylko strzępy. Mam pytanie czy ktoś wie, gdzie można kupić poza ASO takie pasujące wygłuszenie do Civica Tourera FL? Przewertowałem internet i nic nie znalazłem (jest jedna aukcja gdzie koleś za używkę z dziurą chce 100 zł mnie niż w ASO). No i pytanie z innej beczki: czy takie wygłuszenie jest w ogóle potrzebne. Jak na razie żadnych różnic

Witam. Mam problem. W związku z tym że przednie nadkola w civicu mają duże przeswity to do komory silnika wchodzą mi małe koty i tam buszuja. Widziałem też kuny biegają koło mojego auta więc podejrzewam że one też zaglądają do środka. Jak sobie z tym poradzić? Macie może jakieś sposoby i metody? Widziałem na allegro elektroniczne odstraszacze ale nie wiem czy są skuteczne?! Może ktoś posiada takowe i może się wypowie nad skutecznością ich działania. Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu

Witam koledzy i kolezanki. Dzis jak otworzylem maske na stacji paliw zeby dolac plynu do spryskiwaczy nie wierzylem wlasnym ocza gdy zobaczylem ze cos zjadlo mi wygluszenie(?) Nie wiem jak sie fachowo nazywa to co znajduje sie od wewnetrznej strony maski Oraz nadgryziona izolacje... powiedzcie mi ile moze takie wygluszenie kosztowac(?)? I jak uchronic sie przed kolejnym "atakiem" dodam ze widac kawlek wyrwanego ogona szczura ktorego nie mozna wyciagnac a znajduje sie on pod filtrem

:confused:Hejka zakladam nowy temat bo wpisując słowo kuna w wyszukiwarke nie ma żadnych tematów. Otóż mam pytanko czy macie jakiś sposób na tego stwora?? dzisiaj okazało się że kuna przegryzła mi przewód wysokiego napięcia:mad:. Są wyraźne ślady od zębów a poza tym widuje to zwierze u siebie przed blokiem i na firmowym parkingu także sprawcą tego przegrzienia na pewno jest kuna. Mam tez pytanie czy przewód wysokiego napięcia wymieniać jeden czy raczej cały komplet??? Słyszałem, że sa preparaty

Comment

Working...
                  X