Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Źle spasowany plastik panel sterowania klimy - panel z Connectem (polift)

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

gałka to pikuś, jest wkręcana więc siłowo się ją ustawia na wprost i jest GiT.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Tak to jest jak na szybkiego "coś tam robią", jakiś partacz się trafił co składał te plastiki, ciekawe czy jakiś zaczepów już nie połamali. jedź i niech ci to poprawią. W poprzednim aucie sporo się narozbierałem plastików, tapicerek drzwi i wiem, że robiąc to trzeba ostrożnie i z głową do wszystkiego się zabierać, bo można po prostu połamać... a potem jak już się złoży to już tak ładnie nie będzie jak było pierwotnie.
      Last edited by Grzechu; 07-10-2016, 08:51.
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

Właśnie mi się tak wydawało, że trochę kichą zaleciało. Sam się nie będę bawił, bo nie mam specjalnie warunków, zimno się robi, plastik kruszeje, pewnie nie poprawiłbym zbytnio Dzięki za helpa i porady

Jeszcze jedną rzecz zauważyłem dziś na spokojnie. Jakieś coś podczepione pod spodem na wysokości drzwi kierowcy. Zdjąłem dziadostwo bo nasiąkło wodą jak tampon - rodzaj wełny na taśmie z klipsem. Co to może być? Okropne wykończenie przy okazji widać:/ Strasznie zbiera bród i trawę (mam częściowo trawiasty parking). Chyba faktycznie będzie trzeba podjechać i niech to poprawiają.
        DSC_1368.jpg

DSC_1370.jpg
        Last edited by chromaticall; 07-10-2016, 10:43.

Comment

Nieźle.. pierwsze widzę, takie cuda... jakaś wata żeby woda nie kapała z otworu odpływowego progu, do jakiego serwisu prowadzasz auto ? Czy mi się wydaje, czy masz już zerwaną warstwę "baranka" w miejscu gdzie podkłada się łapę podnośnika.. radziłbym to zabezpieczyć przed zimą...
          Last edited by Grzechu; 07-10-2016, 10:56.
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

transportowano go na tym statku i zostały resztki kocy https://www.dailymotion.com/embed/video/x10918i
            Kierownik Działu Diesla

Comment

Pewnie do Hondy Plaza. W temacie serwisów Hondy w Warszawie jestem totalnie zielony - moja pierwsza Honda. Zabezpieczyć będzie trzeba, prawda.

Profesjonalny transport morski to podstawa. Nie wiem jak Honda ale mój poprzedni poprzedni Passat na pewno tym transportem płynął.
              Last edited by markow71; 07-10-2016, 11:11. Powód: złączenie postów

Comment

Zamieszczone przez Grzechu Zobacz posta
                Czy mi się wydaje, czy masz już zerwaną warstwę "baranka" w miejscu gdzie podkłada się łapę podnośnika..
                nie chciałem pisać ale nie da się ukryć, w ASO nie może być prawa na taką partaninę. Fakt że te stopki są za mało wystające w stos. do linii progu, ale widać że są pozbawione "baranka".
                Kierownik Działu Diesla

Comment

Ja bym nie odpuscił takiej partaniny. Spasowanie plastików...Ok...Może praktykantowi dali montaż tych nowych dodatków... Nie wiem. Da się to poprawić choć jest to niedopuszczalne, ale co pod tym progiem jest narobione...To jest uszkodzenie samochodu. Czy transport czy nie - odpowiada za wady ukryte sprzedawca. Art 556 Kodeksu Cywilnego. Jedź i niech zabezpieczą.

Ta wata, włóknina akurat normalne zabezpieczanie transportowe, ale u mnie jakoś inaczej to było zamontowane...Jeszcze gdzieś mam nawet resztki ale to jest głębiej, za progiem. Może to maskować miało tą zdartą warstwę baranka...?
                  Last edited by markow71; 07-10-2016, 11:45.

Comment

Będzie trzeba. Przyjdzie zima i zacznie rdzewieć. Plastiki mi nie przeszkadzają (nie widzę tego ale podłoga ważna. Pewnie na podnośnik źle wzięli przy wymianie opon (byłby zamieniane komplety) i gotowe.

Comment

Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                      Plastiki mi nie przeszkadzają (nie widzę tego)
                      Ale zapewne je szybko usłyszysz...jak pozostawisz w takim stanie.

Comment

Idąc więc za radą bardziej doświadczonych udałem się wczoraj do ASO Honda Plaza w celu usunięcia rzeczy o których wyżej. Czekając na doradcę serwisowego obejrzałem sobie wystawowego Sporta i faktycznie spasowanie było takie jakie powinno być a gałka była równo. Co dowodzi, że to pracownik ASO schrzanił robotę zakładając mi elementy z black pakietu. Samochód wystawowy też miał te włókniny dokładnie w tym samym miejscu. Czyli standard.
                        Korekty zostały zrobione poprawnie, szpara zniknęła, gałka jest już równo a zerwany baranek został przykryty czymś czarnym, pewnie jakimś bitexem. Mam nadzieję, że skutecznie. Wiszące gluty z baranka zostały usunięte. Auto zostało dodatkowo umyte z zewnątrz oraz umyto dywaniki w środku.
                        Dziękuję wszystkim za pomoc, opinie i zdopingowanie do zagonienia ASO do roboty

Comment

Working...
                        X