Z pozycji siedzącej czy nawet pochylonej tego pewnie nie widać... w sumie niczemu to nie przeszkadza... dziś sprawdzę u siebie i wrzucę fotkę dla potwierdzenia.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Sedan] przestrzeń nad nogami kierowcy i pasażera
Collapse
X
-
-
No i prawidłowo. Pozycja klęcząca jest jedyną słuszną :P
Oczywiście, że z góry ani z boku nie widać (jeszcze tego by brakowało!) - ja to zauważyłem jak się odkurzaczem wbijałem w okolice końca wykładziny za pedałami. No i doznałem szoku
I sorry ale nie zgodzę się, że nie ma możliwości wsadzenia tam nogi. Nie zdarzyło się wam przesiadać się wewnątrz auta z miejsca pasażera na kierowcę? Nogami się wtedy różne dziwne rzeczy robi. Zresztą, o czym tu gadać. To POWINNO być zasłonięte. Zwłaszcza bezpieczniki i OBDII. Bez względu na to, czy da się zaczepić nogą czy nie. To jakaś chora oszczędność - jeśli faktycznie jest to "standardowy brak wyposażenia" :/
Comment
-
Comment
-
U mnie w HB sport 2012 jest tak samo . Od początku mnie to drażniło. Jednak po twórczym myśleniu zabudowałem to miejsce odpowiednio dociętym elementem z blachy tak że mam pod spodem płaską powierzchnię i podkręciłem sobie ładnie radyjko CB. Trzeba trochę uważać przy wsiadaniu i wysiadaniu ale to kwestia przyzwyczajenia.
Comment
-
Owszem nie ma pełnej osłony do samych pedałów, ale jestem sporej postury, często w butach wojskowych prowadzę i jakoś ani razu nie udało mi się nawet zahaczyć o tablicę(Civic 5D). Biorąc pod uwagę całą współczesną/nowoczesną motoryzację - płaci się więcej za coraz mniej - to i tak nie jest źle.
Z poziomu fotela niczego nie widać, a sama tablica ze złączem i bezpiecznikami jest pochylona pod pewnym kątem w dół(zapewne w celu łatwiejszej wymiany bez zdejmowania dolnej części osłony).
Ja bym nie montował tam niczego. Każda taka dodatkowa "osłona" nawet przy mniejszym dzwonie może ładnie okaleczeć kulasy.
20170508_162107.jpg
20170508_162112.jpg
20170508_162122.jpg
Comment
Comment