Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

porysowane progi;(

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Mam te naklejki, kupiłem je niedawno i jak dotąd przykleiłem jedynie na tylne progi. Co do samej "instalacji" jest łatwa i u mnie jak narazie trzyma się dobrze. Moim jedynym zarzutem co do tych naklejek jest ich rozmiar (przynajmniej dotyczy to tylnych progów) - wg. mnie mogłyby one być dłuższe i wtedy lepiej spełniały swoje ochronne zadanie. na dniach planuje zrobić przody - mogę wrzucić fotki jak to wykonam.

Comment

Bardzo bym prosił jak jest możliwość bo ja się wciąż waham.

Comment

Ja dzisiaj rozmawiałem z gościem z olx od ww. nakładek na progi. Jutro zamawiam. Jak dojdą dam znać.

@Tapatalk

Comment

W załączeniu przesyłam zdjęcie naklejek. Niestety pod dokładnym obejrzeniu nie polecę tych naklejek, gdyż folia odkleiła się załamaniu progu, pomimo iż przy przyklejaniu leżała idealnie. Teraz dostaje się tam masa piachu/błota, w związku z czym naklejki są do ściągnięcia itp. Na chwilę obecną przymierzam się do zakupu zwykłej folii (tańszej) i pokombinowaniu jak to zrobić żeby było git.
          Załączone pliki

Comment

A jak zabezpieczyć te plastiki co wystają wyżej przed butami, sam często wsiadając przecieram butem nie mówiąc o dzieciakach z tyłu.
            Tak wiem podnosić nogi wyżej, staram się ... ale dzieciakom ciężko wytłumaczyć ... a takie małe to nawet nie da rady wsiąść tyłem żeby nogi włożyć na końcu i zazwyczaj staje na próg a potem do środka ...

Comment

Ja zabezpieczyłem progi folią m3, efekty poniżej:

2.jpg
              Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Zamieszczone przez PiotrekM. Zobacz posta
                Ja zabezpieczyłem progi folią m3, efekty poniżej:

[ATTACH=CONFIG]42520[/ATTACH]
                Wszytko fajnie, tylko jedno miejsce u Ciebie mnie martwi - chodzi o załamanie progu gdzie widać folia nie chwyciła dokładnie i jest dziura, pod która z pewnością dostanie się syf

Comment

Zamieszczone przez gr0mitss Zobacz posta
                  Wszytko fajnie, tylko jedno miejsce u Ciebie mnie martwi - chodzi o załamanie progu gdzie widać folia nie chwyciła dokładnie i jest dziura, pod która z pewnością dostanie się syf
                  Na którym zdjęciu, na drugim?

Comment

Zamieszczone przez PiotrekM. Zobacz posta
                    Na którym zdjęciu, na drugim?
                    Wrzucam foto z zaznaczeniem miejsca o którym mówię
                    Załączone pliki

Comment

Faktycznie, jutro sprawdzę i pewnie będzie do poprawki, dzięki za wyłapanie tego

Comment

Ciężko jest zrobić dwa czy trzy załamania na progu (do tego jeszcze podjeżdżające do góry) jednym kawałkiem folii. Z drugiej strony firma robiąca takie rzeczy powinna dopilnować. Ja jak robiłem u siebie, to po godzinie i zmarnowaniu metra bieżącego poddałem się i zrobiłem to na dwa kawałki.

Comment

Zamieszczone przez chromaticall Zobacz posta
                          Ciężko jest zrobić dwa czy trzy załamania na progu (do tego jeszcze podjeżdżające do góry) jednym kawałkiem folii. Z drugiej strony firma robiąca takie rzeczy powinna dopilnować. Ja jak robiłem u siebie, to po godzinie i zmarnowaniu metra bieżącego poddałem się i zrobiłem to na dwa kawałki.
                          To prawda, łatwo nie jest, jest to dosyć mozolna praca i zawsze może coś nie zgrać. U mnie temat zgłoszony i będzie poprawione, więc nie ma co się martwić. Przy okazji, czy ceramika wpływa w jakiś sposób na trzymanie się foli?

Comment

Z tego co wiem, to nie. To jednak nie (zmywalny w końcu kiedyś) wosk, tylko znacznie .... hmmm.... twardsza struktura. Wydaje mi się, że są na forum samochody z folią po ceramice. I na pewno nie odwrotnie

Comment

Dziś dostałem moje listwy progowe:

Spasowanie idealne, sprzedający bezproblemowy. Jedynie tylne listwy mogłyby być o 5 cm dłuższe. Jutro zadzwonię do sprzedawcy i zapytam czy zrobi dla mnie dłuższą wersję tylnych.

@Tapatalk

Comment

Ja zastosowałem folie termokurczliwą podgrzewaną suszarką

Comment

Working...
                                X