Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zegary mocno odbijają się w szybie nocą.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zegary mocno odbijają się w szybie nocą.

Witam.
    Auto mam około miesiąca i nie znam jeszcze wszystkich funkcji ale nie widzę żeby była możliwość zmniejszenia jasności zegarów...
    Podczas jazdy w nocy podświetlone zegary mocno odbijają się w szybie, nie dość że jest dosyć mała to jeszcze zegary ograniczają widoczność, czy jest na to jakiś sposób?
    Myślałem już nawet żeby nakleić na nie folię przyciemniającą :P

A obracanie przycisku do przełączania/zerowania liczników km nie działa?
    był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
    jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
    sigpic
    http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Zamieszczone przez Accent Zobacz posta
      Witam.
      Myślałem już nawet żeby nakleić na nie folię przyciemniającą :P
      Na zegary ?

W szybie odbija się tak naprawdę... odbicie... I to nie zegarów a wyświetlacza (prędkościomierz) i kierunki. A odbijają się od wierzchniej powierzchni deski nad obrotomierzem.
      Spróbuj jak pisze ZbyszekS ustawić dla nocnego trybu mniejszą jasność - nie wpływa to jednak na bijace po oczach kierunki, wpływa natomiast na I-MIDa co dla tych którzy nie maja wyświetlacza multimedialnego (choć nie wiem - może na niego też to przyciemnienie wpływa), znacznie upośledza obraz z kamery.

Jak chcesz coś naklejać, to coś matowego na tą powierzchnię kokpitu między Obrotomierzem a Prędkościomierzem - to główny winowajca - plastik odbija światło prosto na szybę.

Ze spraw formalnych - wróć do Regulaminu i poczytaj jak się poruszać na Forum. Pierszy post, zarezerwowany jest na Dział Powitań, dla userów, którzy przyjmują Cię do społeczności, oferując pomoc....

Comment

po prawej stronie kierownicy jest pokrętło-przycisk, kręcąc tym możesz zmniejszać i zwiększać jasność podświetlenia.

Comment

Super! Dzięki

Comment

Możesz też zmniejszyć jasność w systemie Connect - drugi przycisk od dołu po lewej.

Moja

Comment

Working...
            X