Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sedan - domykanie szyb

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sedan - domykanie szyb

Szanowni Forumowicze,

mam pytanie do posiadaczy sedana. Czy u Was tez wystepuje taki efekt w momencie kiedy szyba dochodzi do konca. Filmiki z linku ponizej

U mnie w momencie kiedy szyba od strony kierowcy dochodzi do gornej uszczelki nie trafia - za przeproszeniem - w rowek tylko w uszczelke od wewnatrz. Jest naprowadzana do rowka co powoduje wygiecie boczkow od srodka i blachy od zewnatrrz widoczne na filmikach. ASO rozebralo boczek i stwioerdzili ze wszystko jest zmontowane zgodnie z procedurami. Spraawdzili swoje sedany - a nwet sedana klienta - i w kazdym jest podobny problem w mniejszym lub wiekszym stopniu i u pasazera albo kierowcy.

ASO napisalo do Hoindy Polska co z tym zrobic i odpowiedz jest ze tio nie lement bezpieczenstwa itp itd i jest ok. Tematu nie zostawie bo dla mnie to masakra.

Prosze o sprawdzenie posiadaczy sedanow czy faktycznie tak jest i porady co z tym zrobic.

Pozdrawiam

Mopsik

Kolezanki i koledzy,
    Posiadacze sedanow.

Pomozcie

Wyslalem reklamacje do Honda Polska i czekam na odpowiedz. Spodziewam sie tekstu w stylu Ten Typ Tak Ma.
    Aby udowodnic ze nie ma potrzebuje Waszej pomocy. Jesli to mozliwe nagrajcie wideo jak u Was dziala zamykanie szyb.

Oczywiscie prosze o info albo link zeby to wideo sobie pobrac. Zadnych cech identyfikacyjnych nie trzeba
    Sam podjade do dilerow w poblizu i nagram takie filmiki.

Jesli ktokolwiek ma blisko do dilera i moze mi tez pomoc - bardzo dziekuje z gory

Jesli jest to tylko u mnie - bede mial podstawy do dalszych dzialan.
    Jesli to "typowe" to moze razem wywalczymy akcje serwisowa.

z gory dziekuje za okazana pomoc

Pozdrawiam
    Mopsik

Comment

Witam.

Mam tak samo. Sedan 2012.

Pozdrawiam

Comment

Idzieki za info. Próbowałeś coś z tym robić? Gdyby nie gwarancja to bym sam rozebral. Na razie czekam na odpowiedz Hondy a potem będę pisał -nawet do Japonii. Nie odpuszcze

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Comment

domykanie szyb

Zamieszczone przez Mopsik Zobacz posta
          Kolezanki i koledzy,
          Posiadacze sedanow.

Pomozcie

Wyslalem reklamacje do Honda Polska i czekam na odpowiedz. Spodziewam sie tekstu w stylu Ten Typ Tak Ma.
          Aby udowodnic ze nie ma potrzebuje Waszej pomocy. Jesli to mozliwe nagrajcie wideo jak u Was dziala zamykanie szyb.

Oczywiscie prosze o info albo link zeby to wideo sobie pobrac. Zadnych cech identyfikacyjnych nie trzeba
          Sam podjade do dilerow w poblizu i nagram takie filmiki.

Jesli ktokolwiek ma blisko do dilera i moze mi tez pomoc - bardzo dziekuje z gory

Jesli jest to tylko u mnie - bede mial podstawy do dalszych dzialan.
          Jesli to "typowe" to moze razem wywalczymy akcje serwisowa.

z gory dziekuje za okazana pomoc

Pozdrawiam
          Mopsik
          Witam.Mam nowego sedana od 5 miesięcy i chciałbym potwierdzić że rzeczywiście przy domykaniu szyb przednich wygina zewnętrzne listwy z blachą drzwi natomiast od wewnątrz boczki drzwi odchodzą i to znacznie.Nie zwróciłem uwagi na to ponieważ w tym okresie jesienno -zimowym praktycznie nie używam tej funkcji.Pojadę z tym do serwisu w Słupsku w najbliższym czasie bo tam dokonałem zakupu,jestem ciekaw co stwierdzą fachowcy.Pozdrawiam.Jeszcze się odezwę

Comment

Dzięki. Ja ze swojej strony będę informował o postępach w walce.
            Mopsik

Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka

Comment

ja mam hatchbacka 2013 i z ciekawości sprawdziłem jak to u mnie wygląda i tez się drzwi odkształcają.Górna część się wybrzusza przy domykaniu a zapada się przy otwieraniu. Ale widać to tylko od zewnątrz, wnętrze drzwi się nie odkształca.
              Last edited by adam12; 09-03-2016, 08:32.

Comment

Tak samo było w 8 gen. Zgłaszałem to w ASO i nic nie zrobili bo wg nich sie nie da. To wada/przypadlosc konstrukcyjna boczkow drzwi.
                Chyba juz o tym dyskutowalismy na forum i rozwiązania sprawy nie było.
                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Witam,

Dziekuje wszystkim za udzielone odpowiedzi.
                  przepraszam ze tak pozno sie odzywam ale mniw laczylem powiadamiania o nowych odpowiedziach.

Sprawa na chwile obecna wyglada tak

Dostalem olewajaca odpowiedz z Hondy - ze to standard itp itd tak ma byc TTTM i inne glupoty

Wkurzylo mnie to - a ze temat u mnie dotyczy tylko drzwi kierowcy - nagralem filmiki pokazujace problem na jednych drzwiach i jego brak na drugich.
                  Napisalem znowu z prosba o wyjasnienie dlaczego skoro jest to normalne to wystepuje tylko na jednych drzwiach i zeby podali jakikolwiek swoj lub inej marki samochod gdzieto "normalne" dzialanie wystepuje.

I tyle - poki co czekam na odpowiedz.

Pozdrawiam

Mopsik

Comment

swojego oddałem właśnie do ASO na naprawę gwarancyjną, dostałem zastępczy samochód, civic hatchback rocznik 2015 i też tak ma, drzwi po zewnętrznej stronie się odkształcają.

Comment

adam12,

daj znac czy cos Ci poprawili po naprawie

dzieki za info

Pozdrawiam
                      Mopsik

Comment

Zamieszczone przez Mopsik Zobacz posta
                        adam12,

daj znac czy cos Ci poprawili po naprawie

Mopsik
                        hej , ale ja nie oddawałem na to auta (nie ma sensu raczej bo z tego co widzę wszystkie tak mają - sprawdziłem jeszcze inne 3 egzemplarze-wszędzie się drzwi odkształcają). Ja oddawałem na naprawę lakieru bo w progu pod drzwiami (w miejscu gdzie bywają nakładki progowe - ja nie mam) pojawiło się mi kilkanaście pęcherzyków wielkości główki od szpilki lub lekko większych i zaczynały odpadać i widać było biały podkład - trzeba było na nowo lakierować próg

Comment

Ok

A ja uwazam ze jak eszyscy zaczna to zglaszac to moze cos sie da wywalczyc - w kupie sila

Pozdrawiam

Mopsik

Comment

Working...
                          X