Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszkodzone i niedopasowane uszczelki drzwi w IX

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszkodzone i niedopasowane uszczelki drzwi w IX

Witam, odebrałem nówkę z salonu. Na drugi dzień zauważyłem uszkodzone uszczelki drzwi ale od spodu i w dodatku wszystkie 4 maja uszkodzenia. Czy Wasze wozy też mają takie dziury na 5-8cm? Lipna ta kontrola jakości w Angli...

IMAG2577.jpg

U mnie jest tak samo (+/-). Jak Ty wpadłeś aby tam zajrzeć... Sprawdzałem 2 drzwi, takie coś jest przy spawie uszczelki...Może to taka technologia montażu...

Comment

Zaglądałem właśnie na ten spaw, bo powinien on być w innym miejscu a nie centralnie na widoku. Przynajmniej w VW i Fordach miałem te spawy niewidoczne. Na moje oko tak być nie powinno, przecież taka uszczelka po 3-4 latach do wymiany będzie. A w starym VW 10letnim mam uszczelki nówki.

Comment

Zerknę dziś jeszcze do VIIIki. Ciekawie to wygląda, Jeżdżę ponad rok, i nie zauważyłem żeby coś się z tym dalej działo. Regularnie konserwuję uszczelki, tego nie zauważyłem...Nie wiem czy bym to dawał do poprawy, ale z tego co Adaszek ostatnio pisał (uszkodził w VII-ce), uszczelki w ASO są kosmicznie drogie...

Comment

U mnie dziura o długości ok. 3cm tylko w uszczelce prawych, przednich drzwi:

20151204_132808.jpg

ale obok w kierunku szwu jest jakieś takie zgrubienie? nadlew? gumy które może dalej pękać. Podobne zgrubienia są w tym samym miejscu na uszczelkach innych drzwi i pewnie za jakiś czas też pojawi się pęknięcie.
          Podjadę w tygodniu do ASO żeby jeszcze przed zimą i mrozem to obejrzeli... choć pewnie usłyszę (jak któryś z Kolegów w kwestii fotela) że to nie wada ale właściwość uszczelki Bardzo mi się to stwierdzenie podoba...
          był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
          jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
          sigpic
          http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Zgrubienia to jest łączenie uszczelki więc wszystkie samochody to mają (tyle że w Hondzie jest to w miejscu widoczny bo na samym środku progów), ale pęknięcia jakie mamy to na pewno nie standard a brak kontroli jakości w fabryce przy montażu.

Comment

Sprawdziłem, wszystkie cztery uszczelki mają taką samą wadę - pęknięcie na długości ok. 5 cm i po lekkim rozchyleniu pęknięcia, uszczelka pruje się dalej. Moim zdaniem jest to bardzo niebezpieczne ponieważ od dołu może dostawać się woda i korozja progów gotowa. Trzeba reklamować, do boju!
              Zaraz, zaraz, a może te szpary są zrobione celowo, aby mogła wypłynąć z uszczelki woda, która mogłaby się dostać z jakiś przyczyn do wnętrza uszczelki? Tylko dlaczego to się pruje?
              Last edited by Razbino; 04-12-2015, 20:14.

Comment

Może dzięki mojemu spostrzeżeniu, Honda Polska wprowadzi akcję naprawczą Ciekawe czy Type R też tak ma?

Comment

Zamieszczone przez darko12 Zobacz posta
                  Zgrubienia to jest łączenie uszczelki więc wszystkie samochody to mają (tyle że w Hondzie jest to w miejscu widoczny bo na samym środku progów), ale pęknięcia jakie mamy to na pewno nie standard a brak kontroli jakości w fabryce przy montażu.
                  Zgrubienie poprzeczne OK, ale ja piszę o tym podłużnym jakby niewykończonym szwie który się rozłazi.
                  Też pomyślałem o odwodnieniu albo o kompensacji ciśnienia wewnątrz uszczelki przy jej ściskaniu, ale to byłoby wykonane chyba estetyczniej - w Accordzie były dziurki jakby wykonane dziurkaczem o papieru i nic się nie pruło czy rozłaziło w niekontrolowany sposób.
                  sigpic

Comment

W civicu też są dziurki o których mówisz, bodajże co 20cm.

Comment

Nic mądrego więcej nie wymyślę, po niedzieli podjadę do ASO i oficjalnie zgłoszę wadę uszczelek.
                      Nawet jeśli dziś nie ma to wpływu na eksploatację auta i uszczelek nie wymienią, bo pewnie wszystkie są takie same, to jeśli w czasie gwarancji uszczelka się rozleci będę miał argument do wymiany.

A w R-ce? Nie stresuj Alix'a! Niech się nacieszy super autkiem!
                      sigpic

Comment

są okrągłe otworki ale takich loch-rozdarć nie ma-dziś sprawdzałem w swoim rocznik 2013

Comment

Po wizycie w ASO. Pan stwierdził, że to odpowietrzenie uszczelki i że sprawdzali inne modele i też tak mają. Sprawdziłem osobiście jednego Civica w salonie i miał tylko jedną uszczelkę uszkodzoną a reszta nie, więc niech mi tu głupot nie gadają. Poszło do Hondy zobaczymy za 2 tygodnie co i jak.

Comment

U mnie po wszystkich stronach są takie 2-3 cm dziury. Wygląda to jakby się poprzecieraly. Z Aso nic nie wywalczysz a Honda nic mądrego nie odp.

Wysłane z mojego Lenovo A3500-FL przy użyciu Tapatalka

Comment

Moim zdaniem Honda zamontowała uszczelki bez otworków odpowietrzających, skutkiem czego następuje niekontrolowane rozrywanie się uszczelek. W jednych autach szpary mają 2 cm w innych 5 cm, a winnych (w nówkach) tylko od strony kierowcy i niewielkie. Wszystko zależy ile razy i z jaką siłą użytkownik używa drzwi.

Comment

Working...
                              X