Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tourer poprzeczki/belki relingów-jakie?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Tourer poprzeczki/belki relingów-jakie?

Właśnie, jakie?
    Może ktoś z Was może coś podpowiedzieć. Szukam, bo od czasu do czasu by się przydały.
    Pytałem w ASO ale cena zabija.

Pozdro
    PiotrAs

Thule WingBar Edge 9595 + kit 4044 - niski, estetyczny i cichy bagażnik. (Podaje dokladny model do Civicu Tourer)

Ze znajomymi korzystaliśmy z niego (akurat nie w Civicu) i byliśmy bardzo zadowoleni. Jedyna wada to cena całego zestawu.
    Last edited by handman; 01-11-2015, 14:22.

Comment

Hm.... myślałem, że znajdzie się coś w pośredniej cenie. W takim razie będę musiał rozważyć montaż haka.
      Właśnie, tylko jakiego, gdzie i czy koniecznie w ASO ???

Pozdro

Comment

Zamieszczone przez PiotrAs_1 Zobacz posta
        Hm.... myślałem, że znajdzie się coś w pośredniej cenie. W takim razie będę musiał rozważyć montaż haka.
        Właśnie, tylko jakiego, gdzie i czy koniecznie w ASO ???

Pozdro
        W ASO - za duże koszty. W dobrym warsztacie koszt haka demontowalnego też duży bo ponad 1000 zł w tym połowa kosztu to montaż mechaniczny i elektryczny.
        I tak taniej wyjdzie bagażnik dachowy, zwłaszcza, że to kombi.

Comment

Proponuje belki whispbar, mam takie belki od 5 lat i są super, moim skromnym zdaniem lepsze od Thule.

Comment

Zamieszczone przez andrzejxxx Zobacz posta
            Proponuje belki whispbar, mam takie belki od 5 lat i są super, moim skromnym zdaniem lepsze od Thule.
            Cenowo Thule czy Whispbar wychodzą bardzo podobnie, co przemawia za Whisparem?

Comment

Trochę odkopie temat ...
              Czy wiecie coś na temat jakości bagażników Cruz ? na forum leona znalazłem temat polecający te bagażniki ...
              Do Turera pasuje taki: CRUZ 935-543 AIRO X118
              Jakieś 40% tańszy od Thule czy Whispbara ...

Comment

Jesteśmy w temacie relingów więc mam pytanie. W manualu niestety nie znalazłem informacji jak zamontować poprzeczki do relingów tzn. jak usunąć zaślepki na relingach?

Zauważyłem, że jedna z zaślepek zaczęła mi odstawać. Przy próbie jej wciśnięcia zaślepka sprężynuje i wraca do pozycji kiedy odstaje. Na samochodzie nigdy nie były montowane żadne belki.

13950914_10154357344767071_1445325378_o.jpg
                Last edited by wielkiekowadlo; 10-08-2016, 16:58.

Comment

zauważyłem podobną rzecz u siebie. Mianowicie tylna prawa zaślepka po jeździe sama unosi się z jednej strony. Wepchnąć ją mogę bez problemu. Z początku myślałem że ktoś chciał ją ukraść, ale taki stan rzeczy następuje po każdej jeździe. Strumień powietrza musi ją unosić. Na samochodzie nigdy nie były montowane relingi. Dodatkowo lakier na tylko tej zaślepce (srebrny w mojej wersji) ma mikro ryski - pęknięcia...widoczne tylko pod odpowiednim kątem.

Comment

Working...
                  X