Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Światła przeciwmgielne w wersji Comfort

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Światła przeciwmgielne w wersji Comfort

Witam.
    Od roku jestem posiadaczem Hondy Civic Comfort wersję wybrałem świadomie ma ona wszystkie dodatki które są mi potrzebne wersja Sport w troszkę wyższej cenie nie oferowała nic za co by było warto tą różnicę dopłacić (oczywiście z mojego punktu widzenia) lecz po roku użytkowania brakuje mi dwóch podzespołów najbardziej świateł przeciwmgielnych a poza tym składanych lusterek bocznych więc moje pytanie do państwa czy ktoś ma schemat elektryki naszej Hondy bądź wiedzę czy elektryka jest przygotowana na wpięcie dodatkowych (innych) podzespołów tzn. czy są kostki do wpięcia świateł i czy lusterka składane dadzą się podłączyć pod istniejące kostki
    Z góry dzięki za odpowiedzi.
    Pozdrawiam

Zamieszczone przez adoszt Zobacz posta
    czy ktoś ma schemat elektryki
    Nie pytano o to jeszcze (o ile pamiętam).

Rozbierałeś już zaślepki do przeciwmgielnych żeby zobaczyć co tam jest?

Comment

Jeszce nie, nie mam pojęcia narazie jak je zdemontować żeby nie połamać zaczepów

Comment

Masz 5D czy 4D?

Comment

Posiadam 5D rocznik 2013

Comment

Szkoda ale może poprzez analogię coś pomogę. Post 130, tak to u mnie się rozbiera (w 4D):

U mnie po odkręceniu śruby, cały panel z reflektorem trzeba pociągnąć, trochę na boki poruszać i wychodzi. Zalecam taki demontaż podczas ciepłego dnia, wiadomo że plastik na zimno twardnieje.
            U ciebie jest zaślepka więc możesz śmielej ciągnąc bo nawet jak być coś urwał (w co wątpię) to zawsze tylko zaślepka.

Comment

Ok dzięki jutro w garażu jeszcze pokombinuje z tymi zaślepkami i dam znać .

Comment

Jak by była wtyczka gotowa to jeszcze musiał byś mieć na manetce przy kierownicy przygotowany włącznik. W 4D mam to na pierścieniu z manetki od migaczy. Załącza się tym zarówno przeciwmgielne z tyłu jak i z przodu.

Co do lusterek to znowu potrzebna instalacja i guzik na panelu sterowania przy szybach.

To są właśnie uroki niedoposażonych wersji że potem robi się czasami ciężko żeby pouzupełniać.

Comment

Fakt włącznik przeciwmgielnych to kolejny problem ale może da się podpiąć pod tylne które są w mojej wersji lub zrobić całkiem osobny , a co do lusterek to wydaje mi się ze to jest ten sam włącznik w wersji Sport co u mnie porównywałem u znajomego.

Comment

Szczerze to wątpię aby była tam wiązka do przeciwmgielnych , zwłaszcza, kiedy to na manetce nie ma włącznika. Poza tym w okresie gwarancyjnym nie pozwolą Ci samemu grzebać w elektryce, a w ASO za wymianę tych wszystkich podzespołów zawołają pewnie tyle ile byś miał dopłacić do wersji Sport.

P.S. Joe, w wersji 4D nie ma Sporta, poza tym w wersji Comfort są one już w standardzie
                    Last edited by Alwin; 20-10-2014, 08:02.

Comment

Zamieszczone przez Alwin Zobacz posta
                      P.S. Joe, w wersji 4D nie ma Sporta, poza tym w wersji Comfort są one już w standardzie
                      Dzięki że mi powiedziałeś.
                      A co ma Executive?

Comment

4D czy 5D ? i który rocznik

Comment

Jak kupowałem moje 4D Exe. to brałem pod uwagę Comforta z manualną skrzynią ale pomimo przeciwmgielnych, które też chciałem mieć w nowym aucie, brakowało mi jeszcze parę rzeczy. Wersję S odpuściłem ze względu na wyposażenie.

Co do problemu kolegi też uważam że raczej nie będzie gotowej instalki no ale przynajmniej sprawdzi.

Comment

Myślę że montaż świateł przeciwmgielnych nie jest problemem skoro na stronie Hondy w akcesoriach do wersji Comfort można je dokupić za 1160 złotych. Z tego wniosek że instalacja jest przygotowana i montaż możliwy. Pytanie tylko jak często używa się tych świateł bo o ile pamiętam (a mogę się mylić) zgodnie z przepisami świateł przeciwmgielnych możemy użyć gdy widoczność z powodu mgły spada do 50 metrów. Jak często mamy takie warunki?
                            Last edited by remar; 20-10-2014, 09:32.
                            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                              Myślę że montaż świateł przeciwmgielnych nie jest problemem
                              To raczej kwestia zaporowej ceny.

Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                              Jak często mamy takie warunki?
                              Rzadko, choć ja czasami zapalam na gorzej oświetlonych drogach żeby doświetlić boki jezdni ku "uciesze" innych kierowców, którzy w 99% przypadków biorą to za niczym niepohamowany lans .

Comment

Working...
                              X