Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niebieskie podświetlenie podłogi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
    zgodnie z opisem wtyczki, nie ma tam wspomnianego oświetlenia wnętrza. Takie coś oferuje Xgen ze swoją wtyczką
    Własnie do tego zmierzam. Czy w X gen jest to możliwe? Wtyczki są te same a możliwość "wyjścia sygnału"? Pytam bo kupiłem ta wtyczkę, mam X gena i myślałem że da sie to ogarnąć ale chyba się zaplątałem czytając te wszystkie posty
    Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
    Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
      Własnie do tego zmierzam. Czy w X gen jest to możliwe? Wtyczki są te same a możliwość "wyjścia sygnału"? Pytam bo kupiłem ta wtyczkę, mam X gena i myślałem że da sie to ogarnąć ale chyba się zaplątałem czytając te wszystkie posty

Wtyczka w Xgen jest inna i ma inne wyjścia zgodnie z tym co podałem.

b73f8dd40ae91c856fb40ca48f06f10c.jpg

Między 8 i 9 generacją wtyczki są te same.
      4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
      Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Zamieszczone przez fetorman Zobacz posta
        Wtyczka w Xgen jest inna i ma inne wyjścia zgodnie z tym co podałem.
        no to zonk jakos to słabo doczytałem temat i od miesiąca co najmniej mam w schowku 2szt NIEPOTRZEBNYCH mi wtyczek do 8 i 9 gena a tej potrzebnej do 10 gena nadal nie mam...
        Story:Civic: SL-> ED4 D15B2-> EG4 D15B3-> EJ2 D15B7-140KM-> Integra TypeR DC2 B18C6-214KM-> Si FG2 K20Z3-223KM->VolvoC30/SuzukiSS/FiestaST2->FK7 L15B7+
        Now: FL1 Boost Blue L15B7+Honda Forza 125 2023 +Honda HR-V 4x4 1.8 2021+FIT 2012

Comment

Zamieszczone przez Lcfr Zobacz posta
          no to zonk jakos to słabo doczytałem temat i od miesiąca co najmniej mam w schowku 2szt NIEPOTRZEBNYCH mi wtyczek do 8 i 9 gena a tej potrzebnej do 10 gena nadal nie mam...

Mam testowa wtyczkę do Xgen tylko nie mam jak sprawdzić czy to ta wersja z dobrymi pinami. Mogę ci ja sprezentować. Opłacisz tylko inposta
          4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
          Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Wychodzi jednak na to że nie trzeba ciągnąć kabla do oświetlenia kabiny żeby podświetlenie nóg działało w Civicu IX tak jak oświetlenie sufitowe w trybie auto:

As far as the connectors go, all of the lights connect together in a series circuit. Very easy. The circuit ends with two wires (positive and negative). I'm thinking that these two wires just need to connect to the two wires that you showed in your DIY. Do you have any idea which wire (the...

Lookin' great! Thanks man! I love it...at night, it looks like a space ship! Can't wait to install my JDM Hazard switch, ooh yeah.

Za to tutaj mamy ciekawy opis do napięcia po otwarciu drzwi:

Masa po otwarciu drzwi:

- Jasnozielony - drzwi kierowcy
            - Ciemnozielony - drzwi pasażera przód
            - Brązowy - prawy tył
            - Szary - lewy tył
            Last edited by slepak; 27-10-2021, 18:57.

Comment

Chciałem jeszcze raz, oficjalnie podziękować maciej_mariusz i m1siek za opisanie sposobu podpięcia się pod pierwszą kostkę po lewej za skrzynką bezpieczników.
              Właśnie popełniłem ten mod u siebie i o takie właśnie działanie podświetlenia mi chodziło (czyli analogiczne do lampki sufitowej).
              Zapala się po odryglowaniu centralnego zamka, a gaśnie po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu (pewnie też po pewnym czasie bezczynności, ale nie pamiętam jakim.)
              Zapala się natomiast po zgaszeniu auta lub otwarciu drzwi, a gaśnie/ściemnia się po zamknięciu centralnego zamka.

Różnica u mnie polega na tym, że do mojej modyfikacji wykorzystałem lampki/oprawki i żarówki LED, zamiast pasków LED.
              Może komuś podejdzie bardziej takie rozwiązanie
              A wygląda to u mnie tak jak na zdjęciach.
              2021-11-17_17h12_59.png2021-11-17_17h13_44.jpg2021-11-17_17h14_06.jpg2021-11-17_17h14_24.jpg2021-11-17_17h14_42.jpg

Comment

Dobrze to wygląda.

Kolory u Ciebie jasno zielone i pomarańcz?
                Dwie lampki pod te same kable podłączyłeś?
                Łatwo kable przeciągnąć z prawej strony pasażera na lewo kierowcy?? Zdradź jeszcze od jakiego to auta lampki.

Comment

pełna profeska

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                    Dobrze to wygląda.

Kolory u Ciebie jasno zielone i pomarańcz?
                    Dwie lampki pod te same kable podłączyłeś?
                    Łatwo kable przeciągnąć z prawej strony pasażera na lewo kierowcy?? Zdradź jeszcze od jakiego to auta lampki.
                    Przeciągnięcie kabli prawa - lewa strona jest bezproblemowe. Lampki podłączone pod te same kable. Pochodzą z vw/audi - jest tego pełno na Allegro (polecam polować na takie z wtyczkami). A żarówki są koloru białego Dokładnie takie https://allegro.pl/oferta/zarowka-w5...12v-8560218979

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

• No właśnie coś myślałem z audi/vw nowych na Ledach już wbudowanych.

Za sensowne pieniądze znalazłem coś takiego:

Będzie na przód i tył

Comment

• Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                        No właśnie coś myślałem z audi/vw nowych na Ledach już wbudowanych.

Za sensowne pieniądze znalazłem coś takiego:

Będzie na przód i tył
                        No wyglądają kozacko. Jedyna rzecz, którą proponuje sprawdzić przed montażem: czy te ledy współpracują ze ściemniaczem? Podobno nie wszystkie się nadają.

Comment

• I jak? Zamontowane? A te z tyłu gdzie konkretnie zamontowałeś?

Comment

Working...
                          X