Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niebieskie podświetlenie podłogi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Hej,

Zamówiłem podświetlenie z pilotem z ebay.
    Mam następujące pytanie. Czy udało się komuś znaleźć dedykowaną kostkę do podłączenia tej instalacji? Chciał bym osiągnąć efekt, w którym podświetlenie zapala się po otwarciu drzwi ewentualnie po otwarciu samochodu z kluczyka razem z oświetleniem kabiny. Równocześnie nie chciał bym ściągać podsufitki i ciągnąć kabli od lampki na środku samochodu.
    Ktoś coś?

Comment

chyba na razie nikt nic nie znalazł

Comment

Ja w swoim wpiąłem się do oświetlenia schowka. Działa razem z pozycyjnymi, czyli zapala się po otwarciu samochodu z pilota + po otwarciu drzwi i w trakcie jazdy (pod warunkiem, że palą się pozycyjne - czyli jest po zmroku). Dodatkowo mam pod schowkiem zamontowany ściemniacz, żeby móc zmniejszyć natężenie, lub całkowicie wyłączyć.

Comment

Zamieszczone przez lobek Zobacz posta
          Mam następujące pytanie. Czy udało się komuś znaleźć dedykowaną kostkę do podłączenia tej instalacji?
          Każdy pyta i nikt nie wie, a może taka mała prośba do osób, które mają takie oświetlenie zamontowane przez ASO, a chyba jest na forum parę takich osób Czy ktoś by mógł prześledzić cały patent od A do Z, czyli gdzie prowadzone są kable od ledów, i w które miejsce są podłączone do kostki lub do wiązki? Skoro ASO nie chce się podzielić tą informacją, to chyba takie wyjście będzie najlepsze

Zamieszczone przez arboozzz Zobacz posta
          Ja mam to założone u siebie. Ja dostałem ofertę (tak jak milion innych windujących cenę samochodu.... dywaniki, listewki, ochraniacz z misia na kierownicę...) od dealera jak kupowałem auto i jak przygotowywali auto do odbioru - to mi to zamontowali. To zwyczajne paski ledowe podklejone od spodu pod deską na taśmie dwustronnej. Żadna Ameryka. Byle by ktoś wiedział gdzie się wpiąć :-)
          Właśnie o to wpięcie chodzi Różne są opcje, można się podpiąć pod światło w podsufitce, w kostkę od stacyjki lub też w oświetlenie schowka, a orientujesz się gdzie u Ciebie jest podłączone oświetlenie skoro masz zamontowane przez ASO?
          Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Czy podswietlenie schowka maja tylko wersje przedliftem ? Od nowosci mam w schowku ciemno jak....

Comment

Zamieszczone przez Lysek_81 Zobacz posta
              Czy podswietlenie schowka maja tylko wersje przedliftem ? Od nowosci mam w schowku ciemno jak....
              Wg specyfikacji po lifcie również występowało oświetlenie schowka ale tylko w wersji Executive.
              Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

przyłączam sie do prośby do tych co mają w ASO zakładane podświetlenie aby ktoś obadał gdzie to jest podłączone
                Last edited by adam12; 22-12-2017, 09:10.

Comment

Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
                  przyłączam sie do prośby do tych co mają w ASO zakładane podświetlenie aby ktoś obadał gdzie to jest podłączone
                  Ja zadałem to pytanie 29.01.2017 i do dziś nikt nie odpisał , szukałem przy skrzynce bezpieczników ,ale nakłuwanie na ślepo przewodów mogło by trwać do rana,nie wspominając o stanie izolacji . Więc przeprowadziłem przewód od lampy środkowej do przedniej przy lusterku (da się bez demontażu podsufitki ,tylko trzeba pamiętać żeby dać go w piance,aby nie powodował żadnych hałasów),od razu montując tam dodatkowe diody aby świeciły też z przodu po otwarciu drzwi,i od tej lampy do słupka ,,A'' i dalej na dół do podświetlenia nóg (zastosowałem niebieskie LED 1W,po jednej na stronę) I jest git malina

Comment

Wygląda to rewelacyjne. Wezmę się za to, tylko latem. Bo garażu brak.

Comment

Jeśli ktoś nie chce ciągnąć kabli z sufitu, po godzinnym poszukiwaniu znalazłem gdzie się można wpiąć z podświetleniem progów jak i stóp, jeśli ktoś nie ma podświetlenia schowka.
                      Z tyłu za tablicą bezpieczników pierwsza górna wtyczka od lewej, odpowiada za oświetlenie podsufitki z modułu komfortu.

Pomarańczowy (+) i niebieski (-), nie przesadzać tylko z mocą, jeśli ma być więcej mocy to ( + ) podpiąć pod złącze jak było na forum koło zabezpieczenia 30A.

Comment

Kiedy to podświetlenie działa, wraz ze światłami czy przy otwartych drzwiach?

Comment

Przy otwartych drzwiach,tak jak lampka w podsufitce

Comment

jak by kogoś interesowało zdjęcia z wtyczką
                            IMG_5262-kopia.jpg
                            IMG_5266-kopia.jpg

Comment

Jak by kogoś interesowało, zamontowane i po modzie zabezpieczenia folią progów 3M-08210 oraz samych nakładek efekt zadowalający.
                              Załączone pliki
                              Last edited by maciej_mariusz; 01-10-2018, 22:20.

Comment

Popraw link
                                a te progi posiadaja tez wtyczke?
                                4SALE: Bluespark Pro+Boost-Pigyback/chip

If u want 2 play u got 2 pay, performance doesn't come cheap.
                                Its better to have it and not need it, then need it and not have it.

Chcesz podłączyć wideorejestrator w 8/9gen Civic? Nie wiesz gdzie się wpiąć? potrzebujesz wtyczkę akcesoryjną info TUTAJ

Comment

Working...
                                X