Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niebieskie podświetlenie podłogi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Chłopaki tez bym sobie takie cudo walnął, w ASO młotki żądają 700 zł. Dobrze by było, jak ktoś ma, gdzie konkretnie jest to podłączone aby świeciło i gasło kiedy trzeba. Foto mile widziane.

Comment

Też się podłączam. Jest ktoś w PL co sprzedaje takie oświetlenie na nogi?
      Civic 1.5T

Varadero

Comment

Panowie, podajcie dokładnie gdzie podłącza się to oświetlenie nóg ,bo nie mam dostępu do schematu a nie chcę pruć podsufitki żeby się wpiąć do lampki sufitowej

Comment

Z podświetlenia schowka, jeżeli masz.

Comment

Niestety ,ale nie mam podświetlenia schowka,a z tego co się orientuje to oświetlenie schowka działa po włączeniu świateł pozycyjnych,a mnie chodzi o +12V lub -12V po otwarciu drzwi/rozbrojeniu alarmu pilotem/wyjęcie kluczyka ze stacyjki - czyli o,,kabelek'' idący do lampki oświetlenia sufitowego. Niestety znalazłem tylko w złączu skrzynki bezpieczników sygnał masy po otwarciu drzwi kierowcy,a chce znaleźć idący do oświetlenia sufitowego (przygasanie itp.)
            Last edited by piter77; 29-01-2017, 16:36.

Comment

Ja po zdjęciu klosza lampy oświetleniowej sufitowej przylutowałem dwa kable do styków i przeciągnąłem kabel pod podsufitką i przez słupek(po zdjęciu osłon)
              i podłączyłem taśmę ledową z przodu i z tyłu samochodu ,wszystko działa już pół roku , wyłącznikiem w lampce można włączać i wyłączać taśmy led

Comment

Witam.

Co chodzi o Civic z 2013 to znalazłem u swoim aucie niewykorzystaną wtyczkę z tyłu przełączników od kontroli trakcji i regulacji wysokości świateł mijania. https://goo.gl/photos/inFRomZXtXJQjDLQA
                Przewód niebieski - , różowy +. Przy otwartych drzwiach 12 V, przy zamkniętych 10V. Napięcie zanika po zgaśnięciu lampki sufitowej, chyba że kluczyk siedzi w stacyjce, wtedy jest podawane przez cały czas. Niebieskie lampki diodowe już zamówione.

Pozdrawiam.

Comment

ale czyli jak odpalisz i jedziesz to gaśnie i zachowuje się jak lampka pod sufitem?

Comment

Zamieszczone przez makumba1975 Zobacz posta
                    znalazłem u swoim aucie niewykorzystaną wtyczkę z tyłu przełączników od kontroli trakcji i regulacji wysokości świateł mijania.
                    A czy przypadkiem nie jest to wtyczka od spryskiwaczy reflektorów? Jeżeli nie masz seryjnie montowanych w swojej wersji, to może producent zostawił wiązkę w razie, gdyby ktoś chciał dołożyć spryskiwacze. Porównaj zdjęcia, wtyczki wyglądają podobnie i kolory kabli też się zgadzają.

20170711_203636.jpg
                    20170711_203907a.jpg
                    Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Witam.

Diody z allegro dotarły i od soboty mam już je zamontowane. Świecą razem z lampką pod sufitem tylko na postoju, może gasną sekundę później niż lampka sufitowa. Jeżeli kluczyk siedzi w stacyjce świecą cały czas. Światła mam ustawione na auto, po zamknięciu samochodu pilotem świecą jeszcze chwilę razem ze światłami mijania. Nie są to mocne diody i nie przeszkadzają podczas jazdy nocą. Co chodzi o spadek napięcia z 12V na 10V to nie robi to różnicy w jasności ich świecenia. Generalnie zachowują się tak jak mają zachowywać się oryginalne diody. Czy jest wtyczka do spryskiwacza reflektorów, tego nie wiem, umiejscowienie oraz kolory się zgadzają, nie wiem tylko czy ten różowy to nie jest bardziej pomarańczowy, ale co ja tam wiem o kolorach ;-). W sumie to mam co chciałem i nie musiałem ingerować w instalację auta. W sklepie elektronicznym kupiłem taką listwę z pinami i za jej pomocą wpiąłem si w tą kostkę na to koszulka termokurczliwa i po temacie. A lampki są z allegro i znajdziecie je szukając: LAMPA LED 6 SMD Panel Taśma Listwa Moduł Lampka RS.

Pozdrawiam...

Comment

Jak możesz podeślij zdjęcie oświetlenia.

Comment

Fotki podeślę. Teraz po przemyśleniu stwierdzam że chyba podłączyłem się do podświetlenia przełącznika spryskiwacza.

I fotki: https://goo.gl/photos/inFRomZXtXJQjDLQA
                          Last edited by makumba1975; 12-07-2017, 17:56.

Comment

Zamieszczone przez makumba1975 Zobacz posta
                            Teraz po przemyśleniu stwierdzam że chyba podłączyłem się do podświetlenia przełącznika spryskiwacza.
                            Zapewne jest to podświetlanie przełącznika spryskiwaczy, ale jak wszystko działa jak należy to dlaczego nie. Końcowy efekt wyszedł bardzo ładnie.

Comment

a gdzie jest podłączane oryginalne podświetlenie ?

Comment

Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
                                a gdzie jest podłączane oryginalne podświetlenie ?
                                Dobre pytanie, jakiś czas temu dzwoniłem po serwisach i wypytywałem gdzie się podłączają montując oryginalne podświetlanie. Rzecz jasna nie pytałem wprost, jednak konkretnej odpowiedzi nie otrzymałem. Wg tego co mi powiedzieli nie ma żadnej ingerencji w elektrykę, istnieje jakaś wiązka przeznaczona do tego podświetlania i oni się do tego wpinają na zasadzie plug and play. Są dwie opcje podświetlenie, pierwsza działa wraz z otwarciem drzwi i zaświeceniem się światełka w suficie, wtedy również świeci podświetlenie na nogi. Druga opcja zaczyna działać wraz z włączeniem świateł mijania.
                                Przy okazji, kiedyś rozmawiałem z kolegą, który miał zamontowane podświetlenie włączane wraz ze światłami. Efekt świetny, natomiast na dłuższą metę przy długich jazdach po nocach podświetlanie stało się dla niego męczące, dlatego potem je przerobił i świeci wraz ze światełkiem na suficie.

Comment

Working...
                                X