Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Niebieskie podświetlenie podłogi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez civicmaffija Zobacz posta
    Paczka z ledami przyszła kilka dni temu. Podświetlenie działa jak należy. Muszę przyznać, że efekt jest niesamowity. Posiadam również pilot, dzięki któremu reguluję poziom jasności świecenia ledów, istnieje dodatkowo możliwość całkowitego wyłączenia podświetlenia. Dzisiaj wieczór postaram się dodać tutaj parę fotek tego jak to się prezentuje wieczorową porą. W najbliższym czasie będzie też dokumentacja fotograficzna z montażu.
    Trudny montaż ?? Wyślij na priv jakiś namiar na aukcje. W ASO 716zl ....

Comment

Ethan, u tego gościa szukaj:

w ASO powariowali z cenami za kawałek taśmy LED i kabelki

Comment

Czekamy na fotki i oczywista jak zamontować te cuda
        C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Zamieszczone przez dudek_t Zobacz posta
          Też kupowałeś na ebayu?
          Również kupowałem na ebayu
          Tak jest jakiś pilot? Hm… ja nic takiego nie znalazłem. Dawaj zdjęcia to może i ja się wreszcie zabiorę na montaż
          Kupowałem dokładnie na tej akucji: https://www.ebay.co.uk/itm/Mugen-Hon...item19f38c85cb
          Można sobie tam wybrać w opcjach kolor podświetlenia oraz czy chcemy plot, dzięki któremu możemy regulować natężenie świecenia ledów od 10 do 100 procent lub przyciskami bright+ lub bright-. Dodatkowo istnieje możliwość całkowitego wyłączenia podświetlenia. W zestawie znaleźć można instrukcję montażu ledów oraz instrukcję parowania pilota z ledami. Wszystko opiszę dokładnie poniżej.
          Ethan, u tego gościa szukaj:
          Find great deals on eBay for Rickhondar...1. Shop with confidence.

w ASO powariowali z cenami za kawałek taśmy LED i kabelki
          Zamieszczone przez Ethan Zobacz posta
          Trudny montaż ?? Wyślij na priv jakiś namiar na aukcje. W ASO 716zl ....
          Wysłałem Ci na priv link do aukcji, znajdziesz go również u w tym poście Generalnie montaż nie jest trudny. Chociaż muszę przyznać, że chwilę zajęło mi rozgryzienie dołączonej do zestawu instrukcji. Całość zajęła mi około godziny. Myślę, że wynik spoko jak na pierwszy raz Dokładnie cena w ASO grubooo przesadzona jak za taką banalnie prostą instalację. Dodatkowo w ASO nie dostaniemy pilota, a i oryginalne ledy nie świecą tak jak te z aukcji
          Zamieszczone przez Hayabusa Zobacz posta
          Dawaj fotki, jestem bardzo ciekawy jak wypadło.
          Zamieszczone przez wildhedgehog89 Zobacz posta
          Czekamy na fotki i oczywista jak zamontować te cuda
          Fotografie są poglądowe, a na profesjonalną sesję przyjdzie jeszcze czas Tak to wygląda wieczorem. Poziom jasności ledów ustawiony na 100 procent za pomocą pilota. Zdjęcia pilota dodam jutro, ponieważ nie zdążyłem dzisiaj już zrobić więcej fotek. W najbliższym czasie dodam też fotorelację z montażu co i jak krok po kroku.

Poniżej dodaję zdjęcia instrukcji zarówno do pilota jak i montażu całej instalacji Jakby ktoś potrzebował je w lepszej jakości mogę zeskanować i podesłać.

Last edited by civicmaffija; 04-07-2015, 00:56.

Comment

witam , czy kostka do połączenia tych ledów jest tam od razu czy trzeba coś "sztukować" ? i jeszcze pytanko odnośnie nakładek progowych , gdzie się do nich podłącza zasilanie?

Comment

Zamieszczone przez adam12 Zobacz posta
              witam , czy kostka do połączenia tych ledów jest tam od razu czy trzeba coś "sztukować" ?
              Nie trzeba się zbytnio bawić w "sztukowanie". Wszystkie niezbędne rzeczy do zamnotowania podświeltenia znajdziesz w zestawie montażowym.
              i jeszcze pytanko odnośnie nakładek progowych , gdzie się do nich podłącza zasilanie?
              Kurcze, bardzo bym chciał odpowiedzieć na to pytanie, jednak narazie nie znam na nie odpowiedzi, ponieważ listwy miałem montowane w ASO. Muszę poszukać instrukcji motażu tych listw i wtedy odpowiedź powinna być jasna

Comment

ijeszcze pytanko odnośnie nakładek progowych , gdzie się do nich podłącza zasilanie?
                Może to w czymś pomoże.

Comment

Wygląda super, sam chętnie bym się w to pobawił Mam tylko pytanie, czy nie będzie problemów z gwarancją mimo wszystko wpinamy się w oryginalne okablowanie.

Comment

Kurcze, bardzo bym chciał odpowiedzieć na to pytanie, jednak narazie nie znam na nie odpowiedzi, ponieważ listwy miałem montowane w ASO. Muszę poszukać instrukcji motażu tych listw i wtedy odpowiedź powinna być jasna
                    To te listwy na progach masz oryginalne?

Comment

Zamieszczone przez magda2015 Zobacz posta
                      To te listwy na progach masz oryginalne?
                      Tak, są oryginalne ale nie są seryjnym dodatkiem, trzeba dokupić i zamontować.

Comment

W najbliższym czasie dodam też fotorelację z montażu co i jak krok po kroku
                        Czekamy, może teraz, jesienią będzie więcej czasu, żeby wrzucić

Comment

Wie ktoś na 100% czy kształt progów w IX gen przed liftem i po lifcie jest dokładnie taki sam, czy się zmienił? Pytam, bo na Allegro koleś sprzedaje listwy progowe podświetlane i w opisie ma "civic 2012-2014". Zastanawiam się czy je kupić, ale chcę założyć do 2015 po lifcie.

Comment

Ten link co podałaś ma listwy nieoryginalne... Przynajmniej w żadnym stopniu nie przypominają tych z Honda-Access. Ja bym się bał, że to będzie tandeta.
                            C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Że nie są oryginalne to wiem, ale dociekam czy kształt progów w IX gen jest taki sam po lifcie

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka

Comment

Na f-rze za listwy (bez podświetlenia) do IX po lifcie jest symbol "12>16" co by wskazywało, że w rocznikach 2012-16 kształt oryginalnych listew jest taki sam. Jak z podróbkami to chyba tylko ich twórca wie...

Podświetlane dla roczników 2014 i 2015 mają ten sam numer OEM 08E12-TV0-610 i cenę na https://www.honda-access.com/268/en/index.jsp
                                Last edited by ZbyszekS; 03-11-2015, 13:18.
                                był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                                jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                                sigpic
                                http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Working...
                                X