Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lifting 2014

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Lifting 2014

Zauważyłem, że civic IX po lifcie z 2014 r. ma dodatkowo atrapę dyfuzora na tylnym zderzaku oraz srebrne obramowanie kratek środkowego nawiewu...
    Oba elementy wyglądają na prawdę dobrze!
    I mam pytanie - czy można dokupić i bez problemu wpasować te elementy do IX z 2013 r.?

Witam,jak miałem Hanie z 2012 roku to po roku pytałem w salonie czy mogą mi zmienic na srebrną ramkę wokół schowka tego co jest między podłokietnikiem a lewarkiem.Powiedzieli ze nie ma problemu.Nie wiem jak sie ma do obramowania kratek nawiewu Pozdrawiam.

Comment

samych ramek na nawiew raczej nie zamontują tylko całą ramkę radia, podobnie może być z dyfuzorem tzn. cały zderzak jako część.

Comment

Wczoraj byłem w ASO: rzeczywiście - mogą wstawić tylko całą ramkę radia (koszt ponad 2 tys. !?!), a zderzak z dyfuzorem, rocznik 2014, kosztuje 1850 zł (co ciekawe - sam dyfuzor z pakietu "aeropack" na tylny zderzak kosztuje więcej - 1985 zł). Drogo! Do tego koszt robocizny... A ponadto, niedawno zamontowałem hak (odpinany), to ten dyfuzor musiałby być przycinany od spodu (zaglądałem pod tylny zderzak w salonie i atrapa dyfuzora dość głęboko zachodzi - prawie do końca zderzaka) i chyba dyfuzor mógłby się za słabo trzymać.(
        Zauważyłem jeszcze ciekawą rzecz - w modelu 2014 tylna szyba jest przyciemniania, dodatkowo przyciemniony jest element znajdujący się pod tą szybą (a nad rejestracją) - w modelu 2013 cała tylna klapa jest jednolitą całością, a tu chyba jest dodatkowy "panelik", a może tylko tak umiejętnie naklejona folia ...)

Comment

Hmm, też miałem apetyt na te chromiki wokół ramek nawiewów, ale za taką kasę nie warto. Co do zmian, to podobno kierownica w wersji z 2014 roku jest mniejsza. Co do dodatków, to niestety wszystkie marki sobie za nie drogo liczą Jak obliczyłem, za dodatki, które mam musiałbym zapłacić ok. 7 tys zł.....
          Honda Civic IX HB 1.8, Ford Focus MK4 ST

Comment

Faktycznie te drobne wydawałoby się zmiany wnoszą trochę odmiany do wyglądu, szczególnie w środku. Do tego jeszcze dochodzi obszyta białą nicią kierownica i wygląda to zdecydowanie lepiej. Miałem okazję oglądać wersję 2013 i 2014. Ale zdecydowanie najlepszy dodatkiem są nowe felgi 17'', które wyglądają o niebo lepiej niż w 2013 ale to pewnie kwestia gustu. Ale tymi cenami to zastrzeliliście mnie bo to wszystko jednak nie warte takiej kasy ...

Comment

Widze nie tylko ja byłem chętny na kilka bajerów z wersji 2014 Chromy wokół nawiewów - to integralne elementy z całymi "kratkami" - koszt zew. 200 zł. Podobnie nawiew środkowy czy chrom wokół przedniego schowka przed podłokietnikiem - też 1 element, ale o ceny już nawet nie pytałem . Szkoda, drobny detal a ożywia wnętrze ...

Comment

Zawsze można okleić te elementy folią. Trzeba byłoby tylko obadać, jak te elementy zdemontować, żeby ich nie uszkodzić.
                Honda Civic IX HB 1.8, Ford Focus MK4 ST

Comment

Eeee, spójrzcie na to inaczej - mamy egzemplarze przedliftowe, takich już nie produkują czyli są niepowtarzalne i więcej ich nie będzie. Po co więc upodabniać je do tego co jest i można nabyć w każdej chwili?
                  CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

I to się Panie i Panowie nazywa Pozytywne Podejście do Życia
                    ............................C I V I C
                    .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                    . .
                    Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

Working...
                    X