Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

(samo)otwierający sie bagażnik w sedanie

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• (samo)otwierający sie bagażnik w sedanie

Witam,

Odkad kupilem mojego sedana we wrzesniu w zeszlym roku z trzy lub cztery razy mialem taka akcje, ze podchodzac do auta z oddali otwieram drzwi z pilota, podchodze blizej i patrze, a tu bagażnik otwarty tzn. nie cala klapa do gory tylko tak jakbym go z pilota otworzyl. I teraz nie wiem, czy podchodzac do auta w kieszeni mi sie przycisk wciska i otwieram go przez przypadek, czy moze jakies zwarcie jest i jak otwieram drzwi z pilota to jednoczesnie idzie bagaznik (probowalem sie przyjrzec, ale nigdy czegos takiego swiadomie nie zaobserwowalem), czy moze najgorzej - bagaznik sam sie otwiera z jakiegos blizej nie okreslonego powodu. Dodam, ze pierwszy raz zdarzylo mi sie to jak jeszcze bylo w miare cieplo, ostatnio dzisiaj przy mrozie. Czy ktos zauwazyl cos podobnego? Dzieki.

Faktycznie dziwne, tym bardziej że jak byś miał nacisnąć guzik przypadkiem w kieszeni to trzeba go przytrzymać przecież a on jest wklęsły co dodatkowo by takie coś utrudniło. Albo faktycznie jakieś zwarcie albo ktoś Ci majstruje przy bagażniku. Mi się nie zdarzyło.

Comment

Dokładnie tak jak mówi Joe, trudno o przypadkowe wciśnięcie gdyż przycisk musi być przytrzymany żeby otworzyć bagażnik. Miałem sedana przez prawie półtora roku, nie zdarzyło mi się coś takiego ani razu.
      Last edited by Playaz; 19-02-2014, 21:51.

Comment

OK, sklaniam sie ku wyjasnieniu, ze to moj specyficzny brelok przy kluczu - mysle, ze w ciasnej kieszeni moze wciskac ten przycisk

Comment

Coś jednak chyba jest na rzeczy po stronie elektrycznej. Tu jest wątek z VIII gen. i inny objaw, ale w tym obszarze. Nie mogę sobie przypomnieć, ale ktoś pisał szerzej o problemie zamykania bagażnika w oparciu o zagraniczne informacje. Jak zaskoczę to uzupełnię linkiem. Może nie do końca usunięto problem w kolejnej generacji?
          Z opisu raczej trudno podejrzewać brelok i bardziej prawdopodobny wydaje się nieplanowany impuls na zamek bagażnika przy otwieraniu drzwi, tak jak piszesz w #1.

Comment

Working...
          X