Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Uszczelki przedniej szyby

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Uszczelki przedniej szyby

Witam
    Nie wiem, czy uszczelki to dobra nazwa, z obu stron przedniej szyby na dole są takie jakby gumowe wykończenia idące w górę szyby (ogólnie są krótkie) i u mnie z jednej strony ta niby uszczelka przylega ładnie do szyby, natomiast z drugiej strony odstaje w górnej części. Niby nic a jednak przy myciu szyby zadziera mi się to trochę do góry i lekko odstaje. Próbowałam jakoś to wcisnąć ale nie ma jak. Czy to tak ma być, ale dlaczego tylko z jednej strony? Sprawdźcie u siebie jak macie i uprzejmie proszę o odpowiedź.
    Pozdrawiam

Nie wiem jak to wygląda w IX-ce ale może po prostu jakaś spinka od tej listwy się wypięła albo uszkodziła.
    LIVE WELL • LOVE MUCH • LAUGH OFTEN
    sigpic

Moja była Hanula... niestety ;(

Comment

Rozumiem że chodzi o zewnętrzną stronę szyby. Faktycznie są tam takie gumowe narożniki łączące podszybie z bocznymi uszczelkami na które wcześniej nie zwróciłem uwagi. U mnie leżą tak samo z obu stron choć nie wydaje mi się by pełniły rolę uszczelniającą bo przylegają dość luźno a pod tym profilem jest jeszcze gumowa uszczelka. Od wewnętrznej strony jest wytłoczenie które powinno powodować że nie odstaje. Cóż - angielski montaż...
      CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Zamieszczone przez remar Zobacz posta
        Rozumiem że chodzi o zewnętrzną stronę szyby. Faktycznie są tam takie gumowe narożniki łączące podszybie z bocznymi uszczelkami na które wcześniej nie zwróciłem uwagi. U mnie leżą tak samo z obu stron choć nie wydaje mi się by pełniły rolę uszczelniającą bo przylegają dość luźno a pod tym profilem jest jeszcze gumowa uszczelka. Od wewnętrznej strony jest wytłoczenie które powinno powodować że nie odstaje. Cóż - angielski montaż...
        Witam
        Tak, chyba zrozumiałeś o co mi chodzi, u mnie taki jeden narożnik od góry sporo odstaje i na pewno będzie się tam zbierał brud, a za każdym razem go podważać i wycierać to z czasem już całkiem będzie odstawał. Chyba rzeczywiście to wina montażu ale co robić, czy już jechać do ASO czy na razie tak zostawić?
        pozdrawiam

Comment

Jak możesz to wrzuć zdjęcie tego elementu.

Comment

Working...
          X