Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mata tłumiąca tylne nadkola

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Dzisiaj właśnie to zauważyłem u siebie :/.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez spiacy83 Zobacz posta
      Dzisiaj właśnie to zauważyłem u siebie :/
      Robiłeś coś z tą matą u siebie? Mi wymienili na gwarancji i dużo lepiej teraz wyglądają nadkola.
      Moja Hondzia http://www.civicforum.pl/showthread....-Blue-Metallic

Comment

Zamieszczone przez Piotrek3841 Zobacz posta
        Robiłeś coś z tą matą u siebie? Mi wymienili na gwarancji i dużo lepiej teraz wyglądają nadkola.
        Mi nie zrobili na gwarancji, ale przyznam szczerze, że się też jakoś specjalnie nie upierałem. Obejrzałem kilka Civiców stojących pod salonem i każdy miał sfałdowany ten materiał.

Comment

Zamieszczone przez spiacy83 Zobacz posta
          Obejrzałem kilka Civiców stojących pod salonem i każdy miał sfałdowany ten materiał.
          To prawda, też tak zrobiłem i każdy Civic miał pofalowaną matę, z tym, że u mnie spinki nie trzymały i zrobiły się duże dziury między matą a nadkolem. Wymienili matę na nową, poprawili wszystkie spinki i teraz jest dobrze.

Comment

Czy mógłbym prosić o załączenie zdjęć obrazujących problem opisywanych przez Panów mat nadkoli .

Comment

Jak to wygląda?

Comment

Zamieszczone przez norbert8888 Zobacz posta
                Czy mógłbym prosić o załączenie zdjęć obrazujących problem opisywanych przez Panów mat nadkoli .
                Z tego co widziałem w innych Civicach pofalowana mata wygląda tak:

1.jpg

2.jpg

U mnie dodatkowo nie trzymały te spinki zaznaczone na czerwono. Teraz po wymianie mata jest dalej pofałdowana ale nie ma już takich dziur jak przed wymianą:

4a.jpg

3a.jpg

Comment

Cześć
                  Od niedawna mam civica i przeraziło mnie wnętrze tylnego nadkola, mokra szmata. Tak ma byc bo widzę ,że 'wygłuszenie ' jest chyba normalne.

W styczniu oddaje podwozie z nadkolami do piaskowania i konserwacji chciałbym z góry ew już kupić nowe nadkola plastikowe itp jeśli są dostępne ,rozwiązać problem na lata .

Jakie rozwiązanie na tylne nadkola wg was ma sens ?

Comment

Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                    https://www.ersatzteile-honda.de/hon.../B4211/5/30402

Z tego co widzę to już część niedostępna nawet z oryginału.
                    No ok ,nie kupie oryginałów .
                    Ale co dalej z tym , wywalić to w cholerę ? montował ktoś zamienniki , są dostępne ? Jakieś porady ?

Comment

Zamienników nie ma, dostępne tylko na przód bo są plastikowe.
                      Ja bym tego nie usuwał, tylko zdjął i na ciepło spróbował to naprostować te "zmarszczki"
                      Po zdjęciu tej "szmaty" oczywiście porządnie wymyć nadkola.

Comment

,Dobra , panowie od konserwacji potwierdzili że będą w stanie zreferować nadkola i jest to wliczone w cenę usługi konserwacji ,także mam spokój za jakość usługi jestem pewny.

Stwierdzili że te w hondzie te szmaciane wygłuszenia są ok ,w porównaniu z innymi markami ,jakoś stary już jestem ... umknęło mi to , że producenci pakują szmaty...

Comment

Raz jest jak szmata a raz całkiem 'sztywne' -grunt że działa jak ma działać.

Comment

Dzięki wszystkim za pomoc, dziś odebrałem samochód z warsztatu po konserwacji .

Panowie wyczyścili nadkola ,wysuszyli i muszę stwierdzić ,że dają radę - obawiałem się ,że to będzie jakiś długi temat.

Samochód zabezpieczony ,jest spokój na 4 lata

Pozdrawiam

Comment

Working...
                            X