Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Demontaż tylnej kanapy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Demontaż tylnej kanapy

Witam.

Czy ktoś się orientuje jak zdemontować z tylnej kanapy siedzisko. Z której strony pociągnąć czy co tam trzeba żeby czegoś nie urwać. Chcę przeciągnąć kabel z anteny CB z bagażnika pod siedziskiem i tak się właśnie zastanawiam jak to zrobić dobrze.

Oki, już wiem co i jak. Aby zdemontować siedzisko należy uwolnić dwa zaczepy oraz jedną śrubkę.
    Zaczepy znajdują się "między nogami" pasażera i aby je otworzyć należy je znaleźć gdzieś miedzy tapicerką a siedziskiem (nie jest to trudne) i pociągnąć w kierunku silnika. Pozostaje śrubka, która trzyma jeszcze siedzisko. Jest ona umiejscowiona gdzieś w tylnej środkowej części siedziska. Podobno jak się zajrzy po siedzisko to ją widać. Ja jej nie szukałem bo podniesienie przedniej części siedziska dało mi wystarczający dostęp żeby bezproblemowo przeciągnąć kabel z anteny CB.
    Tyle. Mam nadziej że to komuś pomorze.

Comment

Zamieszczone przez Joe_79 Zobacz posta
      Oki, już wiem co i jak. Aby zdemontować siedzisko należy uwolnić dwa zaczepy oraz jedną śrubkę.
      Zaczepy znajdują się "między nogami" pasażera i aby je otworzyć należy je znaleźć gdzieś miedzy tapicerką a siedziskiem (nie jest to trudne) i pociągnąć w kierunku silnika. Pozostaje śrubka, która trzyma jeszcze siedzisko. Jest ona umiejscowiona gdzieś w tylnej środkowej części siedziska. Podobno jak się zajrzy po siedzisko to ją widać. Ja jej nie szukałem bo podniesienie przedniej części siedziska dało mi wystarczający dostęp żeby bezproblemowo przeciągnąć kabel z anteny CB.
      Tyle. Mam nadziej że to komuś pomorze.
      Czyli rozwiązanie jest dokładnie takie samo jak w VIII generacji .

Comment

a czy da się zdemontować tylko tą mniejszą część tylnej kanapy? 1/3 całości?

Comment

Working...
        X