Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

praca wycieraczek

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• praca wycieraczek

Jak tam u Was wrażenia słuchowe z pracy wycieraczek ? U mnie na postoju, zwłaszcza podczas takiej pogody jak dziś (deszcz ze śniegiem), słychać wyraźnie jak wycieraczki przechodzą przez szybę. Podczas jazdy pracy wycieraczek nie słychać, tylko na postoju. Czy to jest normalne ? W moim poprzednim aucie (Clio) też tak było i myślałem, że to jakiś mankament, i że w nowym aucie będą chodzić prawie bezszelestnie, a tu to samo

Oj chyba przesadzasz.
    Wycieraczki zawsze będzie jakoś słychać no chyba że polejesz szybę oliwą ;D.
    U mnie też je słychać ale nie zwróciłem jakoś na to specjalnie uwagi więc jest wszystko ok.

Comment

U mnie też słychać, ale mi się to podoba - dokładnie ścierają wszystko co znajduje się na ich drodze - mają poprostu bardzo dobry docisk

Pzdr!

Comment

Jeśli ktoś będzie na etapie kupna wycieraczek do IX można zerknąć na ten sklep https://e-wycieraczki.pl/honda/civic-ix-2012/c,58212,1 ceny do przyjęcia

Comment

Zamieszczone przez Gucio33 Zobacz posta
          Jeśli ktoś będzie na etapie kupna wycieraczek do IX można zerknąć na ten sklep https://e-wycieraczki.pl/honda/civic-ix-2012/c,58212,1 ceny do przyjęcia
          Kupiłem te z Bosha i są gorsze od oryginalnych. Za bardzo przyciskają do szyby i słychać zbyć mocne tarcie, zwłaszcza przy małej prędkości i na postoju. Jak znowu zmieniłem na oryginalne, to chociaż już mają przeszło rok to okazały się dużo cichsze.
          Okazuje się również, że za ok. 100 zł można kupić w Hondzie same nowe gumki i wymienić na starych piórach. Do sprawdzenia.

Comment

Było poczytać opinie o piórach w 8, na Boshu świat się nie kończy nie zawsze należy się kierować nazwą można dostać zamienniki w rozsądniejszych cenach .Jak na serwis za same gumki 100zeta to i tak przegięcie wszystkie pióra o wymiarach 650mm i 450mm bo takie są w IX z mocowaniem typu U, można poszukać na alledrogo pod nazwą hybrydowe takie są oryginalne np:https://allegro.pl/wycieraczka-hybry...tml#tabsAnchor
            Last edited by Gucio33; 29-06-2013, 21:06.

Comment

Zamieszczone przez arkan Zobacz posta
              (...)Okazuje się również, że za ok. 100 zł można kupić w Hondzie same nowe gumki i wymienić na starych piórach. Do sprawdzenia.
              Byłem w Hondzie, aby zmienić wycieraczkę (przestała zbierać) około 4 miechów temu i zapłaciłem 96zł za (wpis na rachunku) "Pióro wycieraczki - przód".
              C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Zamieszczone przez wildhedgehog89 Zobacz posta
                Byłem w Hondzie, aby zmienić wycieraczkę (przestała zbierać) około 4 miechów temu i zapłaciłem 96zł za (wpis na rachunku) "Pióro wycieraczki - przód".
                Jedną wycieraczkę czy dwie ? Czy wymienili całe pióro, czy tylko gumki ?

Comment

Jedna wycieraczka, wymieniona cała z tego co widziałem
                  C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Witajcie,

drodzy forumowicze, to jeden z moich inauguracyjnych postów na tym zacnym forum, dlatego proszę o wyrozumiałość.

Jakie wycieraczki wybrać do mojej Hani IX gen. 2013 1.8 ? Samochód mam od listopada i gumy,że tak powiem lata świetności mają już za sobą. Rozmazują deszczówkę niczym malarz farbę, zamiast ją zbierać.

Czy macie jakieś ulubione firmy, godne polecenia ? Miałem kiedyś wycieraczki firmy zaczynającej się na V,a kończącej na O i ich szczerze nie polecam.

Czym różnią się wycieraczki hybrydowe od teflonowych ? Jeżeli tylko nazwą, to wybaczcie,że zawracam głowę,ale jeżeli rzeczywiście istnieje między nimi jakąś kolosalna przepaść technologiczna, to proszę o wyjaśnienie.

Czy to prawda,że producent montuje w seryjnych autach, wycieraczki mniejsze rozmiarowo, w sensie krótsze ?

(https://www.swistak.pl/poradniki/349...ametry-funkcje <= przedostatnie zdanie.)

Comment

Working...
                    X