Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Sprężarka klimatyzacji nie załącza się CIVIC IX sedan

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Sprężarka klimatyzacji nie załącza się CIVIC IX sedan

Witam wszystkich.
    Mam taki problem z układem klimatyzacji w Civic IX gen sedan.
    Po aktywowaniu klimatronikiem A/C nie zapala mi się dioda nad klawiszem, brak dodatkowego obciążenia silnika i sprężarka nie startuje, wentylatorów klimy też nie słychać.
    Potrzebuję informacji, które bezpieczniki są odpowiedzialne za układy klimatyzacji. W książce nie znalazłem bezpośredniej informacji że dany bezpiecznik jest od klimy. Powinno być chyba zabezpieczenie w skrzynce pod maską i w skrzynce pod kolumna kierowniczą. Czy to mogą być bezpieczniki z opisem "Rozrusznik DIAG, ST MG" i "HAC"? I gdzie jest przekaźnik odpowiedzialny za załączanie klimy (który to może być, bo wiem że pod kolumną kierownicy)
    Na razie sprawdzę te 3 rzeczy, 2 bezpieczniki i przekaźnik.
    Dodam że ogrzewanie i nadmuchy działają.
    Co jeszcze może być przyczyną braku odpalania klimy.
    Z góry dziękuję za pomoc.

Zamieszczone przez Gelo99 Zobacz posta
    Po aktywowaniu klimatronikiem A/C nie zapala mi się dioda nad klawiszem
    aktywujesz go palcem rozumiem , jeśli nie świeci się kontrolka to musisz odnaleźć bezpiecznik A/C.
    W książce nie znalazłem bezpośredniej informacji że dany bezpiecznik jest od klimy. Powinno być chyba zabezpieczenie w skrzynce pod maską
    tak, nie wiadomo czemu 9 gen to jakieś nieporozumienie z informacjami o bezpiecznikach. Zerknij tutaj:
    Honda Civic - bezpieczniki w IX generacji

w razie co poszukaj podobnych tematów np:
    Opis przekaźników pod maską w IX (9) Honda Civic IX

o jeszcze może być przyczyną braku odpalania klimy.
    nie ma co myśleć, jeśli nie świeci się kontrolka to jest "rozpięty" układ elektryczny - czyli np. ktoś wyjął bezpiecznik albo jest przepalony.
    Jeśli się zaświeci, a nie będzie wchodzić sprężarka, to się pomyśli co dalej.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dzięki rambo7 za podpowiedzi. Tematy wyżej podane już wcześniej przeglądałem, ale niewiele jest więcej zawarte niż w książce od Hondy. Trzeba najwyżej sprawdzać jeden po drugim.

Comment

... a może ktoś wyjął przekaźnik A/C? albo po prostu się popsuł tzw sławny OMRON ?
        I gdzie jest przekaźnik odpowiedzialny za załączanie klimy
        on jest raczej pod maską.
        Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
        X