Jadąc po mieście nagle z wentylatorów leci zimne powietrze a po chwili rośnie temperatura silnika prawie do czerwonej kreski. Zatrzymałem się od razu odczekałem minutę i temp się wyrównała i miałem tak 2 razy. Co może to powodować?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Civic IX rośnie temperatura silnika.
Collapse
X
-
Pierwsza rzecz, to sprawdź czy masz płyn w chłodnicy i w zbiorniczku wyrównawczym.
Comment
-
Zamieszczone przez AndG Zobacz postaJadąc po mieście nagle z wentylatorów leci zimne powietrze
Ile masz wentylatorów? nie jestem pewny czy wiesz ile wentylatorów dmucha? wiesz ile? Pytanie stawiam, bo albo nie wiesz o czym piszesz? albo ...odpowiadający muszą myśleć za ciebie i się domyślać, że coś piszesz nie tak.
Zamieszczone przez AndG Zobacz postaZatrzymałem się od razu odczekałem minutę
Zamieszczone przez AndG Zobacz postai temp się wyrównała i miałem tak 2 razy.
Zamieszczone przez AndG Zobacz postaCo może to powodować?
Musisz pomóc nam, pisząc coś więcej, abyśmy na forum mogli pomóc Tobie. To nie forum wróżek tu opieramy się wyłącznie na tym co Ty napiszesz.
Podpowiem tak, skoro pytasz w tak niezorientowany sposób, to zakładam że to twoje pierwsze auto w życiu? bo wentylator jest jeden ten co dmucha z nawiewu, Ty sądzisz, że ile ich tam jest ... 5? nie, jest 1.
. Jeśli komuś komukolwiek kto miał cokolwiek z silnikiem spalinowym wcześniej, to wie że trzeba otworzyć ogrzewanie na max ciepło i sprawdzić czy w pozycji otwarcia nagrzewnicy na max nadal dmucha zimne powietrze czy coś się zmieniło.
No takie informacje w twojej sytuacje są pierwszymi informacjami potrzebnymi w tej sytuacji. Takiej informacji będzie potrzebował też każdy mechanik, jak tylko zerknie czy w zb. wyrównawczym jest odpowiednia ilość cieczy.
Zamieszczone przez AndG Zobacz postamiałem tak 2 razy.
Pytan w tej sprawie jest sporo do Ciebie, bo ni piszesz czy auto to, masz od kilku dni czy masz go długo? to tez ma znaczenie, bo wiemy czy, znasz swoje auto czy nie? bo jak nie, to trzeba pisać inaczej dla takiego usera? jesli znasz, masz je długo to pewnych rzeczy nie trzeba wyjaśniać.
Forum, ma pomagać, ale nie można oczekiwać cudów na podstawie takiego wpisu jaki zapodałeś.
ok, to co? masz ten płyn w zb wyrównawczym i w chłodnicy?Last edited by rambo7; 14-01-2025, 09:16.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment