Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czujnik cisnienia klimatyzacji

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Czujnik cisnienia klimatyzacji

Witam,
    Mam Honde civic IX 1.8 sport z 2015 roku .
    Bylem w salonie Hondy na sprawdzeniu szczelnosci i wyszla nieszczelnosc na czujniku cisnienia . Za wymiana zawolali 480e, twierdzac ze musza do tego zdjac caly zderzak . Czujnik znajduje sie za zaslepka prawej lampy przeciwmgielne .
    Pytanie
    Czy ktorys z Was wymienial juz ten czujnik?
    Musze pozbyc sie czynnika ? Znajomy mechanik z Audi mowil ze w grupie WAG sa zaworki przed tymi czujnikami i mozna je smialo odkrecac, czy Honda robi tak samo ?
    Last edited by DarekL; 27-06-2024, 09:06.

czyli czujnik jest sprawny tylko ma nieszczelność. Czy oni w tym serwisie są normalni? jeśli jest nieszczelność to ona może być na oringu. Wymienić trzeba oring który nie trzyma. No ja się nie spotkałem w żadnym aucie, żeby sam z siebie czujnik przepuszczał.
    Weź to zweryfikuj sam, bo czuję że chcą ciebie orżnąć.
    Czujnika nie wymienisz inaczej jak w sposób najpierw jedziesz na maszynę która odzyska czynnik i olej. Rozpręży cały układ. Wtedy wymieniasz i ponownie czynnik który odzyskała maszyna ładujesz do układu A/C. Jak wypuścisz w eter czynnik to potem za niego musisz zapłacić. Więc warto go odzyskać.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Dziekuje za szybka odpowiedz, klimatyzacja działa poprawnie, przez nieszczelny o-ring "zgubilem 100g czynnika w ciagu roku .

Comment

To jest koszt za robotę plus ewentualnie oring.
        Sam czujnik więcej kosztuje.
        Nie ma zaworu zwrotnego przed czujnikiem, trzeba czynnik odciągnąć.

W dwóch Accordach miałem także wyciek spod czujnika.
        Oringi oryginał, zamienniki puszczają.

Comment

Working...
        X