Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wentylator dmuchawa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wentylator dmuchawa

Od dwóch miesięcy słyszę piski z dmuchawy ze strony gdzie jest filtr kabinowy,sądzę że będzie do wymiany,może już ktoś jest po wymianie i opisze jak się za to zabrać?
    Auto ma niewielki przebieg około 60tyś km.

Pozdrawiam

Mirku, jest naprawdę kilka bardzo dobrych tematów w dziale 8 i 9 to te same patenty, rozwiązania ten sam silnik i wentylatory. Zerknij na istniejące Manuale, foto itd.
    Kierownik Działu Diesla

Comment

Zamieszczone przez rambo7 Zobacz posta
      Mirku, jest naprawdę kilka bardzo dobrych tematów w dziale 8 i 9 to te same patenty, rozwiązania ten sam silnik i wentylatory. Zerknij na istniejące Manuale, foto itd.
      Rzeczywiście dzisiaj przejrzałem dział VIII i tam jest dużo opisane.

Dzięki

Pozdr.

Comment

U mnie piski w zimie słychać od 2-3 lat. Znikają jak się robi cieplej. A już dwa lata temu szykowałem się na wymianę wentylatora, ale puki co czekam na awarię.

Comment

Zamieszczone przez fotok1 Zobacz posta
          U mnie piski w zimie słychać od 2-3 lat. Znikają jak się robi cieplej. A już dwa lata temu szykowałem się na wymianę wentylatora, ale puki co czekam na awarię.
          U mnie przez 7 lat było ok a od 3miesięcy słychać piski

Comment

Powracam do tematu kupiłem zamiennik i według moich spostrzeżeń pracuje inaczej nawiew jest słabszy moja tabliczka. Znalazłem używkę symbol 1120 ale pozostałe cyfry się różnią,co one oznaczają,czy mogą się minimalnie się różnić

Pozdrawiam

Tabliczka dmuchawy Honda Civic IX 2015r..jpg
            Last edited by rambo7; 19-03-2024, 12:14. Powód: edit

Comment

Zamieszczone przez mirek58 Zobacz posta
              kupiłem zamiennik
              to jest słowo klucz.
              Kupiłeś nowy wentylator, tak? firmy - "jakiejś tam"? tak? ... nie, nie możesz liczyć że zamiennik będzie jednakowo mocny. Zamienniki zawsze są słabsze. Jak byś kupił używany sprawny - byłby tak samo mocny. Tak się dziś robi, zamiennik nie musi spełniać i nie spełnia często jednakowych parametrów. Znasz to z życia , kupując Iphona, i chcesz po 3 latach wymieniać bat. no to nie dostaniesz org baterii tylko odpowiednik ale nie działa jak Oryg.
              Tu jest też tak, że zapłaciłeś za całość? tzn mam na myśli silnik wentylator obudowę korpus wtyczki itd? ...no to musi być cenowo dostępne więc jak by to zrobili 100% identyko to byś tego nie kupił bo cena by była bliska org. z fabryki.
              Ja to robię inaczej, jak da się coś rozebrać to na tyle ile idzie rozbieram aż do samego silnika i wymieniam sam silnik i szukam po parametrach sam silnik.
              Trochę nieoptymistycznie no ale ... tak jest.
              ... no chyba że że kupiłeś oryginał używany i jest słabszy wyraźnie? to kody mogą mieć znaczenie.
              Kierownik Działu Diesla

Comment

Kupiłem zamiennik firmy NTY
                ale zastanawiam się nad tą używką20240316_130646.jpg

Pozdrawiam

Comment

...kurde ... coś z tą firmą NTY jest nie tak, ostatnio ludzie narzekają, zeszła z jakością. Wiesz, zrobili wentylator działa jak działa, nie można powiedzieć że nie działa ..."oby polska nie zginęła". Ktoś ostatnio kupił przepływke NTY też nie działa, kody wyskakują nadal. Jakoś chyba straciłem zaufanie do tej firmy. Na używki uważaj, spytaj o przebieg auta o ile się przyzna, albo zawsze powie że 40tysi. Jeśli trafisz na niezmęczoną używkę będzie hulało dobrze.
                  Kierownik Działu Diesla

Comment

Working...
                  X