Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Temperatura załączenia wentylatora

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Temperatura załączenia wentylatora

Witam,
    Mam pytanie odnośnie prawidłowej temperatury załączania wentylatora chłodnicy. Wentylator na postoju z wyłączoną klimą załącza się przy temperaturze 100oC a wyłącza przy 98oC. Wartości zarejestrowane po podłączeniu się do gniazda OBD. Czy to wielkości prawidłowe? Podczas jazdy temperatura cieczy chłodzącej nawet przy 33-stopniowym upale oscyluje w granicach 87-91oC. Wskaźnik temperatury niczego niepokojącego nie pokazuje a wskazówka pomiędzy 87 i 100oC praktycznie nie zmienia położenia i znajduje sie gdzieś ok. połowy skali.
    Last edited by em.mirek; 15-08-2023, 21:41.

To w czym szukasz problemu? Wszystko masz wzorcowo. Hondy od zawsze miały dobrze rozwiązane chłodzenie że nawet w dużym korku wskazówka ani drgnie w górę.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Comment

Dzięki za szybką odpowiedź - mogę spać spokojnie. Nie szukałem problemu tylko potwierdzenia, że tak jest OK. A że zrobiło się gorąco i planuję podróż do "ciepłych krajów" ...
      Co do układu chłodenia Hondy nigdy nie miałem zastrzeżeń. W mojej starej szóstce z silnikiem D15Z8 chłodnica, która po doświadczeniach z poprzednimi samochodami wyglądała na śmiesznie małą, bezproblemowo dawała radę.

Comment

Working...
      X