Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Silnik się nie nagrzewa

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Silnik się nie nagrzewa

Witam,mam problem w Civic z rocznika 2013 z silnikiem 1.4 99KM,wczoraj wracając z pracy zauważyłem że wskazówka temperatury płynu dobiła do około połowy i po kilku przejechanych kilometrach spadła prawie do końca,dzisiaj jest to samo,przejechałem kilka km otworzyłem maskę lecz silnik jest letni,w aucie jest dosyć ciepło,czy to termostat? gdzie go szukać w tym silniku i czy ciężko go wymienić?

Pierwszą rzeczą jaką zrób, to odkręć korek zbiorniczka wyrównawczego i sprawdź czy jest prawidłowy poziom płynu. Objawy faktycznie mogą wskazywać na termostat, ale warto najpierw zacząć diagnozę o tych podstawowych rzeczy.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

W tym dużym zbiorniku gdzie jest min/max jest okej a jest jeszcze ten z takim korkiem przy wężach to tam też jest jakieś oznaczenie czy ma być zalane do pełna?

Comment

To jest chłodnica, tam odkręcasz tylko na zimnym i powinno być zalane pod samą górę, ale pewnie tak jest, gdyż jak mówisz, w wyrównawczym jest płyn. Tak więc pozostaje Ci pewnie wymiana termostatu.
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

Cześć, też tak miałem podczas mrozów. Wskazówka podnosiła się do ¼ podczas pierwszych kilku km, potem podczas zjazdu opadała na sam dół. Dopiero podczas dłuższej jazdy dobijała tam gdzie jej miejsce i już zostawała na dobre.

Comment

Working...
          X