Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Civic IX - wersja Comfort, a Sport

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Civic IX - wersja Comfort, a Sport

W ostatnim czasie przeglądam sporo ogłoszeń z Civicami. Jednymi, z kryteriów, na które zwracam uwagę są tempomat i kamera cofania. Sporo ogłoszeń, z tymi udogodnieniami ma informację, że jest to wersja Comfort. Jednak z folderu ze specyfikacją Civica wynika, że w wersji Comfort nie było, ani kamery cofania, ani tempomatu. Te dodatki były od wersji Sport.
    Czy to oznacza, że można było doposażyć uboższą wersję, czy to jednak sprzedawcy nie wiedzą do końca jaką wersję oferują?

Zamieszczone przez mark097 Zobacz posta
    to wersja Comfort. Jednak z folderu ze specyfikacją Civica wynika, że w wersji Comfort nie było, ani kamery cofania, ani tempomatu. Te dodatki były od wersji Sport.
    Ja mam Comfort z 14, od 14' rocznika, jest tempomat, kamery nie ma.

Zamieszczone przez mark097 Zobacz posta
    Czy to oznacza, że można było doposażyć uboższą wersję, czy to jednak sprzedawcy nie wiedzą do końca jaką wersję oferują?
    Z tym doposażeniem w ASO to słabo, po prostu nie opłaca się.. więc jeśli w wersji Comfort jest kamera, to ktoś musiał sam ją dołożyć.. albo raczej ta druga opcja- czyli sprzedawcy nie wiedzą co sprzedają. Co do dołożenia kamery samemu to trzeba wymienić jednostkę na androida z Chin, wówczas montaż kamery to łatwizna, zaś montaż kamery z obrazem na i-mid jest bardziej skomplikowane i raczej mało kto na tym będzie się znał, u nas na forum jest instrukcja jak to zrobić, w ASO tego nie zrobią.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

Akurat większość jest z 2013. I chyba za dużo jest tych opisanych jako Comfort, ale z kamerą cofania i tempomatem.
      Czy to możliwe, że nie na całą Europę szły takie same wersje? Bo widzę parę sprowadzonych z Niemiec, właśnie z takim wyposażeniem.
      Czy w jakimś dekoderze VINu można sprawdzić wersję? A może któryś znak w VINie odpowiada za wyposażenie?
      Last edited by mark097; 27-04-2025, 20:53.

Comment

Nie szły na całą Europe takie same wersje.
        W Niemczech możesz spotkać comforta z tempomatem lub bez, lifestyle na żarówce h7 lub hid ksenon, spryskiwacze w comforcie też widziałem do h7 itd i ni jak to wszystko ma się do broszur nawet na rynek Niemiecki czy Polski a posiadam takie i takie.

Wersję Sport od comforta najlepiej odróżnić po panelu klimatyzacji, comfort ma zawsze klimatyzację jedno strefową i brak halogenów oraz składanych lusterek.
        Last edited by slepak; 27-04-2025, 21:53.

Comment

Working...
        X