Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Parowanie lampy przedniej

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Parowanie lampy przedniej

Witam!
    Panowie mam "mały" problem z okresowym parowaniem jednej z przednich lamp w Hani HB z 2016 (wersja z dolnym paskiem Led).
    W ostatnim czasie jedna z lamp zaczęła parować od środka. Wilgoć znika podczas jazdy (lampa się nagrzewa) natomiast po zgaszeniu wilgoć powraca. Lampa raczej nie jest uszkodzona, przynajmniej tak wygląda. Zastanawiam się nad drożnością odpowietrzników. Mogę Was prosić o podpowiedź gdzie takowe mogą się znajdować. Może ktoś z Was mierzył się z podobnym problemem? Będę wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Witaj kolego!
    Mam ten sam problem, tyle że po obu stronach. Wczoraj zrobiłem lekkie rozeznanie, reflektory z zewnątrz faktycznie nie są uszkodzone mechanicznie, ale zauważyłem spore ubytki w uszczelnieniu samego reflektora (miejsce styku szkła i obudowy tylnej). W przyszły weekend może znajdę czas na demontaż i wymianę uszczelnień, może też wleci jakaś soczewka . Postaram się porobić foty no i oczywiście dam znać czy pomogło

Comment

Dzięki, czekam na pozytywne informacje Obecnie próbuje opcji pochłaniaczy wilgoci w środku lampy.

Comment

Working...
      X