Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

LPG Civic IX 1.8 VTEC

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• LPG Civic IX 1.8 VTEC

Cześć kupiłem właśnie Tourera 1.8 VTEC i chce założyć instalacje LPG

Niestety nic nie znalazłem na tym forum

Czy możecie coś polecić odnośnie instalacji LPG i jaki olej silnikowy później najlepiej stosować?

Napisz skąd jesteś to poszukamy dobrego zakładu. Tam dobiorą co trzeba.

A tu temat olejowy:
    W temacie olejowym: Na jakich olejach jeździł/jeździ nasz Civic IX. przedstawiamy syntetyczną i konkretną informację dotyczącą zastosowanego oleju. W tym temacie komentujemy dyskusję dotyczącą: odczuć, uwag, problemów, spostrzeżeń i wymianę opinii o zastosowanych olejach. Temat jest uzupełnieniem powyższego tematu i odnosi się głównie do zastosowanych olejów a nie do dywagacji na temat olejów "zalecanych", o tym nie potrzeba kolejnej dyskusji. (Pożądane podejście merytoryczne z
    Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
    Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.

Comment

ja mam sedana 8 lat starszego, ale jesli silnik nie przeszedł daleko idących modyfikacji, to doskonałe sobie poradzi z konsumpcją lpg.
      Ja już coś pod 80tys bez większych problemów zrobiłem..

jaki "inny olej" ?
      no bez przesady; najważniejsze, żeby olej był jak producent zaleca i odpowiednio często wymieniany.

Comment

Cześć.

Dzięki za chęć pomocy. Jestem z Łodzi. Słyszałem że Sławek z jr garage dobrze zakłada instalacje. Czeka też mnie wymiana olei i filtrów zgodnie z książką serwisową. Chciałbym zrobić to w jakimś dobrym serwisie i znajomy polecał mi BOSHA w Łodzi Burzykowski, Bosch Car Service
        Telefoniczna 45B. Czy warto korzystać z ich usług czy raczej szukać jakiegoś serwisu w którym znają się na HONDACH. ASO nie wchodzi w gre bo koszty chyba mnie zjedzą.

Comment

Zakładu poszukaj na https://lpg-forum.pl/warsztaty-polecane.html . Kliknij na swoje województwo, znajdziesz kilka zakładów, podzwoń, popytaj i coś wybierzesz.

Comment

Właśnie znalazłem ponoć dobry warsztat. Lecz na gazie zupełnie się nie znam i nie wiem co warto zamontować. Słyszałem że BARACUDA jest wpożadku. Lecz czy brać wtrysk bezpośredni czy jedną z innych opcji? CENNIK_MONTAŻ_czerwiec_2022_Strona_1.jpg

Comment

Przecież w tym silniku nie ma wtrysku bezpośredniego! Wybierasz tylko z sekwencji.

Comment

Working...
              X