Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

2014 civic ix sedan 1.8 pistolet podczas tankowania non stop odbija

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• 2014 civic ix sedan 1.8 pistolet podczas tankowania non stop odbija

Witam, czy ktoś z Was spotkał się z problemem nie działającego/odbiającego pistoletu podczas tankowania. Tankuję na różnych stacjach i problem prawie zawsze występuje. Czasem pomaga obracanie pistoletu lub wkładanie go po kilka razy. Czasem jest tak ,że wlewa paliwo tylko przy ledwo wciśniętym spuście i całe tankowanie trwa 15 minut...

Jeżdzę Sedanem 8 lat, do dziś nie umiem tankować. To samo, caly czas odbija. Nie wkładaj pistoletu do samego końca, jest lepiej.
    Zainstalowałem gaz więc benzynę tankuję rzadziej

Comment

Mam identycznie co przedmówca. Na szczęście posiadam instalację gazową, więc tankowanie powyżej 7-10 litrów mi nie grozi. Zresztą każde tankowanie, nawet takie skromne bywa irytujace...

Comment

Zamieszczone przez galactas Zobacz posta
        Witam, czy ktoś z Was spotkał się z problemem nie działającego/odbiającego pistoletu podczas tankowania. Tankuję na różnych stacjach i problem prawie zawsze występuje. Czasem pomaga obracanie pistoletu lub wkładanie go po kilka razy. Czasem jest tak ,że wlewa paliwo tylko przy ledwo wciśniętym spuście i całe tankowanie trwa 15 minut...
        Tak, miałem 2 razy, zawsze po przestankowaniu samochodu. Pomaga bezwzględne kończenie tankowania przy pierwszym odbiciu pistoletu. Na szczęście problem u mnie ustępował do następnego tankowania.

Comment

Rzeczywiście niewpychanie pistoletu do końca pomaga. Tankowanie szybie i bezproblemowe. Dziękuję.

Comment

Working...
          X