Witam. Od pewnego czasu podczas jazdy słychać szum wiatru powyżej 80km/h. przy szybie kierowcy. I się nasila im szybciej się jedzie. Jak się weźmie leciutko przyciśnie przycisk szyby i ona minimalnie opadnie to jest ok. Czy ktoś wie czego to może być wina. Czy poprostu tak jest w tym modelu Hondy, a wcześniej na to nie zwracałem uwagi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Szum wiatru przy szybie kierowcy civic IX sport 1.8b.
Collapse
X
-
To i ja zapytam, czy gumowe "wkręcane cycki" w drzwiach kierowcy mają wpływ na szum, świst, świergot powietrza słyszalny od strony kierowcy przy jego bocznej szybie?
Zaczęło mi również świergotać i zacząłem nimi regulować i mam wrażenie że raz lepiej raz gorzej i teraz nie wiem jak było w pozycji początkowej. Strasznie mnie to irytuje.
Ten plasticzek przy słupku, o którym piszą koledzy wyżej nie jest ani pęknięty, dobrze przylega. Bardziej to słychać z przodu szyby. Jakieś sugestie?
Pozdrawiam
Comment
-
U mnie np. problemem było to:
Comment
-
Te gumowe cycki służą do regulacji płaszczyzny drzwi. Powinno się licować z następnymi drzwiami/karoserią. Jeśli auto nie było ubite i nie zmieniła się lekko geometria nadwozia to wszystko powinno być ok po regulacji gumek. Można też pokombinować gumkami aby drzwi domykały się bardziej. Oczywiście tylko w nieznacznym zakresieMnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom.
Soichiro Honda - Honda Corporation
Comment
-
Trochę tttm, jeśli wyregulowaleś na tych gumkach i szczeliny są ok to jedyne co możesz zrobić to dodatkowe silikonowe sznury, wciągane w istniejące uszczelki
Wysłane z mojego DN2103 przy użyciu TapatalkaLast edited by gruberto; 06-06-2022, 08:56.Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom.
Soichiro Honda - Honda Corporation
Comment
-
O co chodzi z regulowanie tych gumek?
Właśnie u mnie jest sytuacja, że słyszę przy górnej lewej części drzwi.Last edited by Andrzejhonda1; 06-06-2022, 22:18.
Comment
Comment