Cześć gdzie polecacie robić przegląd w Warszawie? Aktualnie auto nie ma już gwarancji, a zapaliło mi się, że mam zrobić. Zastanawiam się czy warto ASO czy może jakiś BLS Wyszomirski itp? Ostatnio jeszcze robiłem wszystko w ASO Honda Plaza, ale nie lubię tego serwisu, jedynie tam jeździłem bo najbliżej...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gdzie przegląd w Warszawie
Collapse
X
-
Ja mam już starsze auto i w związku z tym zawsze kupuję wszystko samemu (oleje, płyn hamulcowy itp)
a w ARIES zlecam tylko usługę wymiany. Nie robię przeglądu całego auta tylko konkretnie mówię - proszę wymienić olej
w silniku, olej w skrzyni, płyn hamulcowy.
Natomiast kilka razy prosiłem dodatkowo np. o sprawdzenie całego zawieszenia, układu kierowniczego - nigdy nic nie doliczyli dodatkowo za to.
Ostatnio prosiłem o weryfikację łożysk w kołach - też nic nie policzyli mimo, że w pewnym momencie sprawdzało to 2 mechaników.
Kiedyś pojechałem do ARIES "z marszu" żeby kupić gumki do wycieraczek - wymienili gratis na poczekaniu.
Więc jak dla mnie są w porządku, co do roboty też nie miałem nigdy zastrzeżeń.
Comment
-
Do Plazy się nie jeździ - jedno z gorszych ASO w Polsce a na pewno najgorsze w Warszawie. Wyszomirski i Aries jak najbardziej OK - dają radę. Ja serwisuję u tego pierwszego od 2016 i póki co no issues. Kontakt z klientem trochę kuleje, ale technicznie są OK.
A jak nie ASO to polecam JHM Sport & Service - budują jedne z najszybszych torowych Hond w PL i mają gigantyczne know-how. Oczywiście robią też normalne sprawy (ja ostatnio zmieniałem u nich heble).
Comment
-
Witam,
jeżeli nie chcesz jechać do ASO, to kiedyś dobre opinie zbierał serwis Andi-Trading na Parowcowej. Nie wiem jak jest z nimi teraz, ale może znajdziesz jakieś info w necie. Jeżeli wolisz ASO - polecam Aries, gdzie część kadry stanowi Auto-West uchodzący swego czasu za najlepszy serwis w WAW. Sam do nich jeżdżę od nastu lat i nie mam żadnych zastrzeżeń, ale trochę się cenią no i dojazd jest koszmarny.
Jeżeli chodzi o Honda Plaza to dla mnie jest to firma składająca się ze skrajności: z jednej strony jeden z lepszych salonów sprzedaży i kapitalna lokalizacja, z drugiej jest serwis reprezentujący taki poziom usług - kilka razy musiałem z niego skorzystać -że nie wiem jakim cudem ma jeszcze autoryzację hondy. Chyba kadra menadżerska musi mieć tam niezłe plecy u prezesa HP
Pzdr - Artur S.
Comment
-
Dziękuję za informacje!
Mam pytanie, czy w związku z tym:
Koszt przeglądu „B” to około 730zł uwzględniając wymianę filtra kabinowego od układu klimatyzacji i filtra powietrza silnika, jeśli nie będzie potrzeby wymiany któregoś filtra, to będzie taniej.
Comment
Comment