Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zamykanie szyby

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zamykanie szyby

Stałem się posiadaczem (mam nadzieję że szczęśliwym) Hondy Civic 2013r.

I niestety dopiero po kilku dniach zauważyłem że przy zamykaniu okien z przodu na sam koniec szyba jakby domyka się trochę na zewnątrz dociskając do uszczelek. Lecz u mnie jest to na tyle mocne że wyraźnie widać jak wypycha blachę w zaznaczymy miejscu na zdjęciu.

2020-10-12 10_34_39-honda civic 9 – Szukaj w Google.png

Dzieje się tak i od strony pasażera i kierowcy. Jakiś ogranicznik przestał działać? I pechowo w obydwu drzwiach?

Ściągaj tapicerkę drzwi i patrz co za licho.. bo tak nie powinno być, że aż blachę wypycha :/
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

To takie jest,te blaszydła prawie wszędzie się trochę nadymają

Comment

u mnie podobnie, w ostatniej fazie wypycha blachę, patrzyłem też w innym egzemplarzu i też tak jest

Comment

Kurcze, a ja nawet nie patrzyłem.. może i u mnie tak jest
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

Czyli tak jest i tyle?
            Postaram się nagrać jakiś filmik tak żeby było widać ile tego wypycha to może jakoś ocenicie czy u was jest podobnie.

Bo powiem szczerze jak to zobaczyłem to jedyna myśl która mi przeszła przez głowę że coś się zepsuło a nie że tak miało być

Comment

gdzieś ktoś na forum już prezentował filmik z tym wypychaniem i ja wtedy u siebie też to zobaczyłem, u mnie to nawet pod łokciem wewnątrz czuć rozpychanie w boczku drzwi

Comment

Szyba nie idzie po linii prostej,więc siłą rzeczy wypycha to na zewnątrz jak zaczyna cisnąć,nie ma się czym przejmować.
                W kabrioletach gdzie nie ma ramki ,regulacja tego jest utrapieniem.

Comment

No to jak tak piszecie to jestem trochę spokojniejszy
                  Ale tak jak wyżej pisałem jak pierwszy raz to zobaczyłem to myślałem że to jakaś awaria

Comment

Working...
                  X